Skocz do zawartości
robirobi

Nie Mogę Podłączyć żadnej Usługi Internetowej...++++++

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

po przeprowadzce do domu jednorodzinnego mam bardzo duży problem z doprowadzeniem do niego internetu:(

zaczynając oczywiście od tp i neostrady niestety dostałem odpowiedź że na dzień dzisiejszy podłączenie kabla internetowego nie jest możliwe ale w ciągu 8 miesięcy mogą pociągnąć słupy od głównej drogi.

sferia powiedziała że szybko się rozwija ale w nieporęcie jeszcze nie funkcjonują Sad

próbowałem też miejscowego internetu kierunkowego ale niestety tu przeszkadza las tam znów wyższy budynek:(

teraz szukam jeszcze czegoś innego. Są jeszcze jakieś możliwości?Sad

rozpatruje blueconnect i tym podobne ale nie wiem czy to się sprawdzi jeśli chcemy mieć wygodny internet jednoczesnie na trzech komputerach...

jakie są jeszcze alternatywy doradźcie coś...bez neta to raczej ciężko sobie poradzić smilies/smile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich

po przeprowadzce do domu jednorodzinnego mam bardzo duży problem z doprowadzeniem do niego internetu:(

zaczynając oczywiście od tp i neostrady niestety dostałem odpowiedź że na dzień dzisiejszy podłączenie kabla internetowego nie jest możliwe ale w ciągu 8 miesięcy mogą pociągnąć słupy od głównej drogi.

sferia powiedziała że szybko się rozwija ale w nieporęcie jeszcze nie funkcjonują Sad

próbowałem też miejscowego internetu kierunkowego ale niestety tu przeszkadza las tam znów wyższy budynek:(

teraz szukam jeszcze czegoś innego. Są jeszcze jakieś możliwości?Sad

rozpatruje blueconnect i tym podobne ale nie wiem czy to się sprawdzi jeśli chcemy mieć wygodny internet jednoczesnie na trzech komputerach...

jakie są jeszcze alternatywy doradźcie coś...bez neta to raczej ciężko sobie poradzić smilies/smile.gif

Niestety jestem w takiej samej ciemnej du..pie co i ty. Analogiczna sytuacja: przeprowadzka do domku pod miastem i zero internetu. Radiowy syf odrzucilem i obecnie jade na Play-u (2GB za 30 zeta). Z ta Tepsa tez nie jest tak rozowo, bo maja zdaje sie ustawowy obowiazek doprowadzenia linii, ALE jeśli tego nie zrobia to płacą co miesiąc równowartość najniższego miesięcznego abonamentu czyli coś koło 50 zeta. To teraz pytanie: jeśli mają wywalić kilkanaście/kilkadziesiąt kPLN zeby doprowadzić tobie łącze czy płacić 50 zeta miesięcznie, na co się zdecyduja? Dla mnie paranoja jest, zeby obecnie developoerzy budujacy osiedla nie mysleli o tym w momencie projektowania. Chore, 2008 rok a ja nie ma netu normalnie po kablu w domu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt jedyna możliwość to internet komórkowy a Play bije na łeb innych operatorów tylko nie wiadomo czy jesteś w zasięgu. Zawsze możesz coś pościągać przez satelitę. Sam kiedyś jak miałem simdate to to testowałem i powiem że całkiem dobry sposób na pobieranie no i darmowy :grin: więcej możesz się dowiedzieć na mojej stronce http://skynet4all.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu się kolega grubo myli! Trzeba orientować się tylko z jakiego satelity ściągać no i z jakiej częstotliwości. W programie zwanym skynetem ustawia się specjalne filtry żeby zapobiec ściąganiu śmieci. No i faktem jest że to nie jest normalny internet ale znakomite rozwiązanie dla osób posiadające słabe łącze lub internet komórkowy który nie nadaje się do ściągania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze strony:

plusy:

- szybkość pobierania (transfery wahają się od 10-500 kilo na sekundę)

Teraz takie predkosci nie zadzwiaja, choc kilka lat temu bylem tym zainteresowany... Gdybym mial miske za oknem to moze bym sie pobawil tym przez pare dni, z ciekawosci...bo idea jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi