markom Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Kilka dni temu moj kolega przyniusl mi laptopa i poprosil, abym zainstalowal na nim Win XP, bo wraz z zakupem sprzetu mial zainstalowana Viste. Gemeralnie wszystko oke, przewalilem jego jakies tam dane (zdjecia filmy itp) na druga partycje. Sformatowalem C na NTSF, instaluje winXP, ale niestety podczas pierwszego uruchamiania wyskakuje mi bluescreen z bledem 0x000007B. Co zrobilem: - Przejechalem go jakims programikiem do regeneracji dysku twardego. - Usunelem i stworzylem nowa partycje Najdziwniejsze jest to dla mnie, ze Vista instaluje sie bez wiekszych problemow. Prosze o pomoc i pomysli bo mi juz ich brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Jesli to nie SP3 to instaluj wersje z SP3, jak nic nie da, zintegruj sterowniki do kontrolera HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Jesli to nie SP3 to instaluj wersje z SP3Jest to wersja z sp3. zintegruj sterowniki do kontrolera HDD. Nie wiem czy dobrze rozumiem, chodzi o to abym podal mu na tacy sterowniki inntej firmy pod SATA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Wylacz AHCI w BIOS'ie, zainstaluj jeszcze raz XP i zobacz czy pojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Wylacz AHCI w BIOS'ie, zainstaluj jeszcze raz XP i zobacz czy pojdzie. Niestety, ale ten bios nie ma takiej opcji. Jest strasznie ograniczony. http://walendowski.com/2008/02/06/instalac...a-dyskach-sata/ Probujemy tak. Sadze, ze powinno dac rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...