piotreek Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Witam, mam około 5k pln na ten cel. Chodzi mi o tv full hd min 40 cali do tego jakies fajne kino domowe. Co do tv to wymagane jest full hd, 100 hz, mozliwość podłaczenia kompa przez d-sub z obsługą full hd. Co do kina domowego, powinno miec przynajmniej frontowe kolumny normalnych rozmiarów, a nie coś na kształt tanich głośniczków komputerowych. Myślę, ze kino domowe w okolicy 1000 - 1200 pln powinno być ok. Tv będzie głównie podłaczony do kablówki sd. Czytałem, ze sharp i toshiba po odpowiedniej konfiguracji radzą sobie całkiem ok z takim obrazem. Odległość między tv a oczyma wynosi 3,5 - 3,70 m. Proszę o poradę, bo całkowicie nie wiem co mam wybrać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Przy takim dystansie można już spokojnie brać plazmę ... np. Panasonic TH-42PY80 (lub inną 100Hz, FullHD 1920x1080, gradiacja 5120, kontrast statyczny 30000:1 [w praktyce znacznie mniejszy ale...], SXGA). Zostaje ~1400 na audio ... trochę mało. Edytowane 18 Października 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 plazma nie bardzo mi odpowiada, bo rachunki za prąd mogą się drastycznie zwiekszyć. Wolałbym lcd, no chyba, że ktoś mnie jednak przekona do tv plazmatycznego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...