Skocz do zawartości
frisane

120 M Kabla Sieciowego Czy Potrzebny Jest Jakis Wzmacniacz Sygnału

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wiem ze na forum jest kilka podobnych tematów ale ja mam troszeczke inny więc moze ktos pomoże mianowiciue mam taki problem mam neostrade 6mb i chcem sie do niej piodłączyc. Moge zrobic to na dwa sposoby pierwszy to przez modem ssagem fast 800@ kablem telefonicznym lub poprostu kablem sieciowym rj45 no i teraz takie pytanie czy da rade podłączyc kablem telefonicznym na odległosc ok 120m bez znacznej straty prędkosci jesli tak to ta opcja by mi bardziej odpowiadał jest tansza a dróga opcja to włąsnie przez kabel sieciowy ale wiem ze kabel nie powinien przekraczac 100metrów i teraz pytanie czy jest jakis wzmacniacz sygnału jak tak to jaki jest najlepszy !! troche to tak nie czytelnie wszystko wygląda ale mam nadzieje ze ktos zrozumije i pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje to jak dasz 120 m telefonicznego i dopiero modem to sie nawet nie zsynchronizuje, takie straty będą. Fast 800 jest na USB wiec on do niczego sie nie przyda. Musisz kupić modem z wyjściem LAN (co by było do czego podłączyć skrętkę). Tryb ethernet (10 Mb/s) będzie chulać na 120 metrach skrętki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi