andixad Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Witam :) Ostatnio w XP'ku zmieniłem właściwości konta użytkownika, dokładniej przydzielenie do grupy. Wcześniej konto było przydzielone do gr Administratorzy i Użytkownicy. Teraz jest tylko w gr Użytkownicy. I problem polega na tym że nie mogę teraz żadnego pliku przenieść z dysku C na inne partycje. Wyskakuje mi taki komunikat: W drugą stronę mogę, np z dysku E przenieść plik na C ale odwrotnie (z C na E) już nie :mur: Ale też pomiędzy innymi dyskami niż C też nic nie mogę przenosić ani kopiować. Wiem że to jest wina ograniczeń konta, ale czy da się to jakoś zmienić żebym nie musiał mieć konta w gr Administratorzy? Pomocy :sad: Edytowane 18 Października 2008 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Zmien uprawnienia na dysku C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) No właśnie chodzi na pewno o uprawnienia, tylko nie bardzo wiem gdzie zmieniać ustawienia samego dysku dla kont <_< uprawnienia dla folderów to wiem ale dla dydków szczerze nie wiem :sad: Edytowane 18 Października 2008 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Zapewne tak samo jak dla folderów tylko ze zamiast folderu trzeba kliknąc na..,. dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Tak zrobiłem, tylko że tam nic zrobić nie mogłem: tam wszystko jest nieaktywne <_< Edytowane 18 Października 2008 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Opcje folderów> Wyłącz proste udostepnianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Hmm, we właściwościach dysku jest udostępnianie dysku dla sieci. To mi nie jest potrzebne. Ja chcę mieć tylko możliwość swobodnego kopiowania plików pomiędzy dyskami na jednym komputerze. Ale jeżeli to się tam ustawia, to ja nie wiem jak, tzn ustawiłem udostępnianie dla konta z pełną kontrolą, odczytem i zapisem, ale to mi nic nie dało :sad: hmm ale teraz zauważyłem że do katalogu głównego dysku, pliku skopiować nie mogę, ale do podkatalogu już mogę, więc czegoś tu nie rozumiem. Czy tylko kat.gł. ma ograniczenia, a podkatalogi nie?? Edytowane 18 Października 2008 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...