n30 Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Chcę do płyty ECS P6ISA-II podpiąć dysk 160 gb. Dziś sprawdziłem ale wykryje mi GB. W biosie pisze że dysk ma tylko 136GB. Po odpaleniu Windows-a XP SP3, poprawnie wykryło mi 149GB. Teraz moje pytanie: będzie dostępna cała przestrzeń 149 GB, czy Windows tylko napisał że jest 149 gb, a zapełnić będę mógł jedynie 136gb. Większe dyski również będą hulać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Jak system w zarządzaniu dyskami widzi cały dysk to bedzie działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 W zarządzaniu dyskami nie sprawdzałem, zapomniałem. Ale w właściwościach dysku w "Mój Komputer" widziało 149GB. Może być jakaś różnica gdzie odczytałem pojemność dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) XP bedzie mial dostep do calej pojemnosci dysku. Ta wersja windows nie odwoluje sie do dysku za posrednictwem biosu, wiec bios moze widziec nawet 32 GB a XP i tak zobaczy cala pojemnosc (chyba , ze masz XP bez zadnego SP - wtedy adresowanie ograniczone jest do 128 GB ) Edytowane 19 Października 2008 przez Leoni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 wiec bios moze widziec nawet 32 GB a XP i tak zobaczy cala pojemnosc (Akurat limitu 32GB nie dzie przeskoczyc systemem, ani nawet dodatkowym softem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Jesli tak, to sorki, za wprowadzenie w blad. Nigdy nie spotkalem takiej sytuacji a mialem juz do czynienia z cudami typu stara plyta pod socket A i do tegp twardy 320GB iwszystko hulalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...