Skocz do zawartości
blasphemy

2x2 Gb Do P5q-e

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety, jak w temacie. Mój obecny ram się gryzie z tą płytką i nawet na def komp potrafi się zwiesić.

http://www.esc.pl/product_info.php?product...90be5094bb18774

Czy ten ram jest kompatybilny z p5q-e? Jeśli tak, to temat do zamknięcia (mam tabelkę w manualu, ale nie wiem, jakie oznaczenia mają te ramy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę tyle przeznaczać na ram, max 230zł (sorry ze nie napisalem tego wczesniej). Ale dzięki za fatygę :)

Chociaz jesli sie okaze, ze w tej cenie nie znajde ramow (robiących ~500mhz cl5) i kompatybilnych z p5q-e, to z wielkim bolem kupie te apogee.

Edytowane przez blasphemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak znajdziesz za 230zł takie co robią 1000MHz to podziel się znaleziskiem.

Moje OCZ Titanium robią 1066MHz i kosztują bodaj 230zł w ESC, ale podobno nie wszystkie na tyle idą :D.

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DDR2 dzieki. Zreszta wszystkim dziękuję za pomoc :). Już raz się połakomiłem na "tanie fajne ramy" i wyszedlem na tym jak zabłocki na mydle.

http://ddr2.home.pl/product_info.php?produ...1ef00b4e49b642f

DDR2 - to ten ram? Jeśli tak, to zamawiam, a tutaj EOT :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A-daty jeżeli trafi się na starsze to będa ładnie latały

ale nowsze są bardzo słabe

Taa. Sam się dałem wrobić w opinie niektórych tu panów na forum i kupiłem te nieszczęsne A-daty 800'tki. Nie idą wyżej niż 900 mhz na CL5 i to na 2.3 v. Normalnie skandal ! Już moje stare 2x1GB Kingstona szły wyżej. 960 CL5 na 2.1v. Spróbuje jutro oddać te pamięci do sklepu, albo chociaż wymienić na 1066 mhz. Tylko że sklep, internetowy z punktem odbioru we Wrocku, w którym kupiłem to siedziba 2 buraków. Którzy nie dość, że są chamscy to jeszcze nie mają kompletnie za grosz pojęcia o tym co sprzedają. No nic mówi się trudno. Najwyżej je sprzedam po tańszej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi