Gość Pussik Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Jakie teraz są najlepsze nagrywarki DVD na SATA? Najlepiej aby miała czarny panel. Nie musi mieć nagrywania/drukowania etykiet czy nagrywania dvd-rom. Najlepiej coś taniego. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Pioneer DVR-215/216 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Mam Pioneer DVR-216BK i sobie go chwalę. Dość szybki dostęp do DVD (120 ms) i dobra jakość nagrywania na tańszych nośnikach CD/DVD. Zdecydowanie lepsza od mojej poprzedniej BenQ DW 1650. Chociażby ze względu na niski poziom hałasu podczas zapisu/odczytu i znacznie szybszy dostęp do DVD. Nagrywarka jest o wiele cichsza podczas odczytu/zapisu i to już dla mnie wielki +. Aha no i jeszcze inna sprawa: nie wiem czy to zasługa Sata czy samej nagrywarki, ale podczas ładowania płyty, po jej włożeniu do napędu, nie muli kompa. Znaczy się nie mam lekkiej zwiechy jak to miałem na starej BENQ ;) Cena 80 PLN. http://proline.pl/sklep.php?prodid=PIONEER+DVR-216BK Edytowane 19 Października 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Dokladnie, dobry sprzet. Chociarz trzeba zaznaczyc ze ma problemy z odczytem porysownych nosnikow, znaczy korekcja bledow nie jest najlepsza. Ale za to otrzymuje sie bardzo dobra wypalarke. Co za cos, nie ma sprzetu idealnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Dość jednogłośnie jak na razie. :) Hałas nagrywarki ma znikome znacznie, przecież nie nagrywamy płyt non stop. To tak jakby narzekać na hałas drukarki. Szkoda, ze korekcja kuleje, aczkolwiek nie mam rys na płytach, za to mam stare nośniki. A zaopatruje sie zawsze w najtańsze. :) Edytowane 9 Listopada 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Pussik, ale pewnie odtwarzasz czasem DVD czy chociażby CD-Audio to już słychać pracę napędu. W BenQ to było nie do wytrzymania. Jak Ci nie zależy na odtwarzaniu, a głównie zapisie to ta nagrywarka jest idealna. Lepiej jakbyś sobie kupiła osobno dobry odtwarzacz DVD, a do tego ten Pioneer. Oczywiście wszystko pod SATA. Ja tak planuje zrobić i jutro idę do sklepu i biorę jakiś dobry odtwarzacz DVD do PC z niezłą korekcją błędów. Miałem kiedyś dawno temu napęd CD firmy TEAC o prędkości 32x. Potrafił czytać mocno porysowane CD. Takich odtwarzaczy chyba już nie robią. Muszę tylko zerknąć co za napęd wybrać. Koszta są niewielkie, a przynajmniej nie będę niepotrzebnie katował nagrywarki i jej żywotność powinna się zwiększyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Pussik, ale pewnie odtwarzasz czasem DVD czy chociażby CD-Audio to już słychać pracę napędu. W BenQ to było nie do wytrzymania. Jak Ci nie zależy na odtwarzaniu, a głównie zapisie to ta nagrywarka jest idealna. Lepiej jakbyś sobie kupiła osobno dobry odtwarzacz DVD, a do tego ten Pioneer. Oczywiście wszystko pod SATA. Ja tak planuje zrobić i jutro idę do sklepu i biorę jakiś dobry odtwarzacz DVD do PC z niezłą korekcją błędów. Miałem kiedyś dawno temu napęd CD firmy TEAC o prędkości 32x. Potrafił czytać mocno porysowane CD. Takich odtwarzaczy chyba już nie robią. Muszę tylko zerknąć co za napęd wybrać. Koszta są niewielkie, a przynajmniej nie będę niepotrzebnie katował nagrywarki i jej żywotność powinna się zwiększyć ;)Jest wiele programów do softowego spowolnienia odtwarzania- chyba nawet nero ma taką opcję, więc jaki problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Pussik, ale pewnie odtwarzasz czasem DVD czy chociażby CD-Audio to już słychać pracę napędu. Nigdy? o,O A ty tak? Ja wszystko mam z torrenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 OMG, lepiej się nie przyznawaj... Bierz Pioneera, nie zawiedziesz się ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 A czy wersje "D' jest okrojona tylko o zapisa DVD-RAM, niestety w sklepie w okolicy tylko taka maja w wersji Black, DVD-RAM jeszcze w zyciu nie nagrywalem i raczej nic sie nie zmieni :), a moze biosem mozna to funkcje "wlaczyc" ? Orientuje sie ktos moze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 @Mane, crossflash na S16J wtedy nagrywarka widnieje jako 216L i zyskujesz LabelFlash, Bitsetting, wypalanie DVD-Ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Czyli mam rozumiec ze wersja D wzgledem bez D ma tez okrojone te dwie funkcje - LabelFlash, Bitsetting? Edytowane 20 Października 2008 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...