Skocz do zawartości
ath

Saints Row 2

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

http://www.saintsrow.com/

Data Premiery:

Świat: 06 listopada 2008

Polska: 06 listopada 2008

Saints Row 2 jest oficjalną kontynuacją wydanej w 2006 gry akcji, pod wieloma względami nawiązującej do produktów z cyklu Grand Theft Auto. Opisywany sequel nie wprowadza zbyt dużej ilości rewolucyjnych zmian, bazując raczej na sprawdzonych pomysłach i poszerzając jedynie wybrane elementy rozgrywki. Ponownie wcielamy się więc w postać członka jednego z rywalizujących między sobą gangów. Uczestniczymy w zadaniach mających między innymi na celu wygrywanie nielegalnych wyścigów czy likwidowanie przedstawicieli konkurencyjnych frakcji.

W miarę kolejnych postępów zdobywamy niezbędne do odblokowania nowych zadań punkty szacunku oraz pieniądze, za które nabywamy nowe bronie, pojazdy, czy elementy ubioru. Do większości misji nie przystępujemy w pojedynkę, lecz działamy w grupie. Ważną rolę odgrywa także przejmowanie kontroli nad kolejnymi dzielnicami miasta, dzięki czemu możliwe staje się poszerzanie swych wpływów. Za produkcję gry ponownie odpowiedzialne jest studio developerskie Volition, znane również między innymi dzięki zręcznościówce The Punisher, czy serii Red Faction.

Akcja omawianej kontynuacji rozgrywa się kilka lat po wydarzeniach, które przedstawione zostały w pierwszej części tego cyklu. Areną naszych zmagań ponownie staje się miasto Stilwater, po którym możemy się oczywiście dowolnie przemieszczać. Znany z poprzedniej odsłony serii główny bohater pragnie zemścić się na zdrajcach, przez których stracił swoje dotychczasowe wpływy i znalazł się w poważnych tarapatach.

W drugiej części Saints Row jeszcze większy nacisk położono na dowolną eksplorację świata gry. Miasteczko Stilwater prezentuje się teraz nieco inaczej, a także w wyraźny sposób rozrosło się. W rezultacie możemy zbadać wiele zupełnie nowych lokacji, ale także ponownie zapoznać się z doskonale znanymi miejscami. Do przemieszczania się po mieście wykorzystujemy wiele różnych środków transportu. Są to nie tylko pojazdy, ale również motocykle, łodzie, śmigłowce, czy samoloty. Posiadane maszyny możemy do woli tuningować.

W Saints Row 2 zawarto też szersze opcje customizacji. Dotyczy to w szczególności postaci głównego bohatera. Zmieniamy między innymi płeć, wiek, czy wybieramy pomiędzy wieloma różnymi próbkami głosu. Ze znanych już wcześniej opcji pozostawiono między innymi ustalanie szczegółów wyglądu twarzy. Modyfikacje mogą też dotyczyć wyglądu posiadanych kryjówek oraz samochodów. Przygotowane przez producentów główne misje gry są rozgrywane w pojedynkę lub w kooperacji z drugą osobą. Ponadto zadbano o oddzielny tryb multiplayer, w którym gracze wzajemnie zwalczają się. Oprawa wizualna Saints Row 2 prezentuje wyższy poziom wykonania od pierwszej odsłony tego cyklu. Dotyczy to zarówno wyglądu otoczenia, jak i pojawiających się na ekranie postaci. Akcja w dalszym ciągu obserwowana jest z perspektywy trzeciej osoby.

http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=11435

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od tego, że ta gra jeszcze nie miala premiery na PC i THQ nie wie kiedy bedzie premiera, jesli w okolicy listopada i to 21 to raczej sie za dobrze nie sprzeda, bo jak juz ktos ma zamiar kupic gre tego typu to kupi GTA IV.

"Saints Row 2 PC

producent: Volition Inc.

wydawca: THQ Inc.

dystrybutor PL: CD Projekt

zobacz: pomoc techniczna dystrybutora

kategoria: gry akcji / TPP

Data Premiery:

Świat: 06 listopada 2008

Polska: 06 listopada 2008

zobacz ten tytuł również na platformy: 360PS3

tryb gry: single / multiplayer

tryb multiplayer: LAN / Internet

wymagania wiekowe: 18+

nośnik: 1 DVD | cena: 99,90 PLN

zobacz oficjalną stronę WWW:

Saints Row 2"

Gry-Online.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem okazje zagrać i powiem wam że sie miło zaskoczyłem, całkiem udany klon GTA. Z GTA IV równać to sie nie może ,ale całkiem przyjemie sie w to pyka. SR2 ma moim zdaniem lepsze stacje radiowe od gta, no i bardzo rozbudowany edytor postaci.Wydaje mi sie że obsługa komórką też jest jakoś bardziej łatwiejsza.

Ogólnie moim zdaniem 2 dużo lepsza od pierwszej części,która mi wogóle nie podeszła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie to nie tak, to ty mi nie wierzysz :rolleyes:

http://www.gram.pl/gra_8Q3rHO3_Saints_Row_2.html

Zresztą przecież na gry-online pisze że Saint's Row 2 na PC 6 listopada, więc może ten news był już nieaktualny :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież ten news jest z 15 października, SR2 nie wyszło na PC.

http://www.cdaction.com.pl/news/5064/1

A tak pozatym to na necie też nie ma SR2 na PC.

To że nie wyszło na PC jeszcze to wiadomo, po za tym dzisiaj jest 20 październik więc pamietaj że może być już nieaktualny :rolleyes:

Ogólnie to trudno powiedzieć, wiesz zobaczyłem na Gry-Online.pl, Gram.pl że premiera 6 listopad to tak napisałem :lol2:

PS A ostatniego Twojego zdanie trochę nie skumałem- to że na necie nie ma SR2 to znaczy że premiery nie będzie 6 XI?

Edytowane przez marminho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marminho no to ostatnie zdanie było w sensie takim, że były moze z 2-3 gry w ciągu ostatnich 2-3lat które nie pojawiły sie na necie w dniu premiery lub przedpremiera. A co do tego 7 listopada no dobra, niech wam bedzie moze i faktycznie to juz jest nieakutalne, ale w takim razie troche są niezdecydowani jak, nie wiedza kiedy bedzie premiera a za 2-3 dni juz podają że 7 listopad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podano na oficjalnym forum Saints Row 2 wymagania gry

Minimalne wymagania sprzętowe:

* Dwurdzeniowy procesor o zegarze 2.0 GHz (Core 2 Duo/AMD Athlon X2)

* 1 GB RAM

* Karta graficzna posiadająca 128 MB pamięci, obsługująca Shader Model 3.0 (Nvidia GeForce 7600/ ATI Radon X1300)

* 15 GB wolnego miejsca na HDD

* Windows XP/Vista

Zalecane wymagania sprzętowe:

* Dwurdzeniowy procesor o zegarze 3.2 GHz (Core 2 Duo/AMD Athlon X2)

* 2 GB RAM

* Karta graficzna posiadająca 256 MB pamięci, obsługująca Shader Model 3.0 (Nvidia GeForce 8800/ ATI Radon HD3850)

* 15 GB wolnego miejsca na HDD

* Windows XP/Vista

Premiera polska - 16 styczeń 2009. No jestem ciekaw jak to wypadnie w stosunku do GTA4 przynajmniej w kwestii wyglądu i optymalizacji ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzyłem na recenzje na klocka i ps3 i to jakoś imo średnio wypada. Dziwny model jazdy i w ogóle. Recenzenci sami mówią ze to nie jest konkurencja gta4 a zupełnie inna gra ;d. No a dwie gry to ja już kasy nie mam wiec pewnie pozostanę przy BugTA4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I będziesz żałował. Saints Row daje o wiele więcej rozrywki niżeli monotonne GTA4. Zróżnicowane zakręcone misje, full opcja w sprawie castomizacji postaci, domów, samochodów, gangu sprawia, że GTA4 wygląda blado przy Saints Row2. Zwłaszcza jeżeli chodzi o misje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Doszły mnie słuchy, że Ciotka, czy Wujek, bądź Kuzyn grają już w Saints Row 2 na PC ;) Jeśli ktoś gra, to niech się pochwali screenami, i czy warto ją kupić.

Gra się crasciach!e częściej niż ludzie na cracku. Saints Row 2 wygrał z GTA IV... jeśli chodzi o spier*** optymalizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi