radziuinblack Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Witam! Planuję małą modernizacje komputera, wymieniająć w nim pamięci, obecnie mam Elpidy (jak w podpisie). Najlepszym wyborem zdają się teraz zestawy 2x2Gb, a w tej cenie to raczej tylko A-Daty EE. Tylko że niestety nie mogę się zdecydować które lepiej. Cenowo wychodzą podobnie. Z jednej strony, bawiąc się moimi Elpidami, i zmniejszając im opóźnienie zauważyłem, iż zmniejsza się zarówno opóźnienie w grach po włączeniu synchronizacji pionowej. (LCD bez v-sync to tak średnio) Z drugiej strony, słyszałem iż CL5 kręcą się lepiej od CL4, a chciałbym chociaż na moim mobo osiągnąć te 1000Mhz ;) Ma ktoś jakieś doświadczenie z CL4 i CL5? Które lepiej kupić? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Na MSI a-daty mogą być numery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 A tak bardziej dokładnie to jakie? Lub też jakie inne zamienne można by kupić, w podobnej cenie? (tzn max 230zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 A tak bardziej dokładnie to jakie? Lub też jakie inne zamienne można by kupić, w podobnej cenie? (tzn max 230zł) Zerknii na temat http://forum.purepc.pl/Pamieci-RAM-f29/Oc-...0&start=930 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Ok dzięki, doedukowałem się trochę, po forum poszperałem i wiem mniej więcej na czym problem polega :/ Jakie pamięci zatem dać do mojego MSI tak żeby działały? No i najlepiej w podobnej cenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Ja bym proponował Exelramy 2x2GB lub nieco droższe Apogee, A-daty to prędzej 1066mhz chociaż w 800-setkach dobra sztuka też się trafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Niestety, trudno jest je dostać :/ A jak wygląda zabawa z pamięciami OCZ? Na Allegro można znaleźć wersje CL4 800mhz za 220zł, np Titaniumy? http://www.allegro.pl/item455324064_ocz_4g...al_2_x_2gb.html Czy może pokusić się na wydanie trochę więcej pieniędzy i kupić Reapery? http://www.allegro.pl/item461083613_super_...cl4_reaper.html Edytowane 19 Października 2008 przez radziuinblack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 OCZ trochę się zepsuł MSI dopasować ramy nie jest łatwo częste w swojm czasie zmiany biosu chodzi mi o model P35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Ja bym proponował 3124889[/snapback] Niestety, trudno jest je dostać :/ ale co trudno dostać? kupujesz pamięci w ddr2.pl i tyle. Możesz też napisać do forumowicza DDR2 to może przyspieszy Ci sprawę ;) za 218zł te excelki to bardzo dobry wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 W sumie mógłbym kupić w tym sklepie, ale planuje do starego komputera dokupić 1gb ramu 400mhz goodrama, przez co szukam narazie na Allegro, żeby płacić raz na przesyłkę. W sklepie DDR2 co prawda też są... ale za ponad 200zł?! Pozatym, jak wygląda podkręcanie na tych Gskillach? Tzn jakie są osiągi? Chciałbym chociaż 1000Mhz na CL5 wyciągnąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 W sumie mógłbym kupić w tym sklepie, ale planuje do starego komputera dokupić 1gb ramu 400mhz goodrama, przez co szukam narazie na Allegro, żeby płacić raz na przesyłkę. W sklepie DDR2 co prawda też są... ale za ponad 200zł?! Pozatym, jak wygląda podkręcanie na tych Gskillach? Tzn jakie są osiągi? Chciałbym chociaż 1000Mhz na CL5 wyciągnąć ;) Stara cena była już poprawiona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) tu mają fajne ceny http://icomp.pl/produkty.php?szukaj=a-data&skat=pamieci (2x2GB) przesyłka 14zł Edytowane 20 Października 2008 przez kroku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Stara cena była już poprawionaDzięki wielkie ;D Z chęcią kupie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...