Skocz do zawartości
damikk

Maly Upgrade

Rekomendowane odpowiedzi

witam

posiadam kompa

athlon x2 4200

plytke gigabyte GA m55 s3

1 gb ramu goodram 2x512 667 mhz

palit Geforce 7600 GT 256 mb

nie wiem jak z zasilaczem ale jak skladalem kompa to polecal mi gosc ze dobry i kupilem z obudowa za jakies 180

chcialbym zmienic grafe na lepsza i dokupic ramu ..

co polecacie i czy jest sens czy pasuje wszystko wymienic

kasy mniej wiecej z 500 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ta kase najlepiej kupic HD4850, moze procek troche do tego za slaby ale z czasem co szkodzi zmodernizowac, plyta napewno pozwoli.

Jak sie sprezysz to zostanie ci troche kasy na wymiane pamieci. Ta co masz oplylic, dolozyc i kupic 2x1gb 800mhz.

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD4850 byl by dobry (albo nawet za dobry :lol2:) ale moge sie zalozyc ze zasilacz dodany do obudowy to jakis delikatnie mowiac zlom :D a do tej grafiki trzeba cos solidnego... damikk najlepiej podaj co pisze na zasilaczu bo moge sie zalozyc ze dolaczony do obudowy to delikatnie mowiac zlom :D

a wiec mozliwosci widze dwie:

mozliwosc 1: jesli zasialcz jest dobry (w co watpie) to kup HD4850 a za kase ze starych czesci 2x1gb ramu

mozliwosc 2: jesli zasilacz to jakis modecom feel albo co gorsza codegen to kup jakas nieco slabsza grafike, 2x1gb ramu a za stare czesci kup normalny zasilacz

Edytowane przez domban214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noo ram 2x1 800 mhz :)

a karte sam nie wiem czy jest sens taka jak moze ja procek blokowac chodzi o to zeby jeszcze z rok poltorej mozna pograc na tym kompie pozniej caly do wymiany

moze cos np takiego

http://www.allegro.pl/item456275955_powerc...therm_3870.html

albo

http://www.allegro.pl/item462719793_sapphi...mb_dx_10_1.html

nie wiem ktora lepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD3870 mocniejsza a HD4670 to odpowiedni wydajnosciowy HD3850. Z tym ze to nowsza technologicznie karta i ma mniejszy pobor pradu, wydzielania ciepla no i ogolnie widac po rozmaiarach ze zgrabniejsza :D Do nieznanego zasilacza chyba bylaby bardziej wskazana, bo go tak nie opciazy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co wyczytalem bo nie chcialo mi sie go rozkrecac :D to ze modecom feel 400 W

Zaraz ci pewnie wyskocza ze musisz to zmienic, ale jak na noname to nie jest tak tragicznie. Wedlug wielu feel to szczescie w nieszczesciu. Nie jest dobrze, ale poki go nie przefrosujesz to ujdzie.

A zeby nie byc goloslowny, wedlug pomiarow pradowych grafik, 7600gt pobiera max 69W a Hd3870 81W(HD4670 70W). Wiec sam osadz czy zmiana zasilacza jest ci potrzebna i warto wywalic 100-150zl na jakis markowy zasilacz 400W.

Edytowane przez marioking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi