maxymili Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Moje wymagania to wyjście 5.1 na dźwięk, wsparcie dla DVD Audio, dobra jakość dźwięku etc. Zastosowanie: 1/ Filmy DVD i .mkv 720p (na obecnej dźwięk mi nie wyrabia i się opóźnia wobec obrazu :blink: co dla mnie jest dziwne bo ani procesor ani pamięć nie są przeciążone, wg mnie problemem jest dźwiękówka). 2/ Obróbka materiałów .mid i współpraca z pianinem cyfrowym 3/ niezaawansowane gry. Jeżeli nie ma takiej zewnętrznej to może być na PCI byle zużywała jak na mniej prądu, bo mi zasiłacz nie wystarcza (wymiana zasiłacza nie wchodzi w grę). Mam na ten cel 200zł +- 40zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Ze wzgl. na ograniczenia standardu SPDIF na dłuższą metę dobrze byłoby wydobyć kartę z wyjściem HDMI. Nie zaszkodziło by gdyby miała dodatkowo SPDIF a całość na PCIE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Ze wzgl. na ograniczenia standardu SPDIF na dłuższą metę dobrze byłoby wydobyć kartę z wyjściem HDMI. Nie zaszkodziło by gdyby miała dodatkowo SPDIF a całość na PCIE ;)Ogranicza mnie brak PCIe, chyba, że może da się wydobyć jakoś zintegrowaną kartę dźwiękową z grafiki ATI? Mam monitor z wejściem DVI więc może da się jakoś przepiąć dźwięk z 3450 (lub 4550 HDMI)? Co prawda nie było by wyjścia na pianino, ale za półtora roku zmieniam sprzęt więc jakoś dożyję ;) Pianino jeszcze w planach i tak ;) Mam trzy wyjścia PCI 2.0 w tym dwa bokiem a jedno low profil. Te bokiem są ograniczone na długość bo znajdują się w metalowej skrzynce. Powinna w nie wejść Audigy ZS. Ale chciałem coś lepszego, jeżeli już coś lepszego jest? Jeżeli nie ma nic lepszego wezmę po prostu ZS gold :) Edytowane 20 Października 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Ogranicza mnie brak PCIe, chyba, że może da się wydobyć jakoś zintegrowaną kartę dźwiękową z grafiki ATI? Mam monitor z wejściem DVI więc może da się jakoś przepiąć dźwięk z 3450 (lub 4550 HDMI)? Co prawda nie było by wyjścia na pianino, ale za półtora roku zmieniam sprzęt więc jakoś dożyję ;) Pianino jeszcze w planach i tak ;) Mam trzy wyjścia PCI 2.0 w tym dwa bokiem a jedno low profil. Te bokiem są ograniczone na długość bo znajdują się w metalowej skrzynce. Powinna w nie wejść Audigy ZS. Ale chciałem coś lepszego, jeżeli już coś lepszego jest? Jeżeli nie ma nic lepszego wezmę po prostu ZS gold :) Wiesz włąściwie to ja chyba dzisiaj niewyspany jestem ... jakie PCIE jak szukasz zewnętrznej :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Wiesz włąściwie to ja chyba dzisiaj niewyspany jestem ... jakie PCIE jak szukasz zewnętrznej :oops:Szukam zewnętrznej, ale nie znajduję na razie z potrzebnymi mi funkcjami z rozsądnej cenie. Czy na PCI w ogóle jest coś lepszego do 200zł od ZS Golda? A co z próbkowaniem 96KHz w kartach ZS platinium? Dlaczego teoretycznie lepsze karty mają gorsze próbkowanie i w czym to będzie przeszkadzać? Edit: Jeszcze jeden argument za kartą na USB. Za rok kupie lapka i będę potrzebował do niego dobrej dźwiękówki ze złączem do pianina. Tylko, jeżeli ma teraz kosztować dużo więcej niż ZS gold to uważam, że nie warto, bo może za rok będzie znacznie większy wybór w niższych cenach (jak już nie raz bywało). Edit: Na dzisiaj jestem już zdecydowany na audigy 2 ZS gold. Tylko jako opcje biorę pod uwagę ZS Platinium z panelem. Edytowane 21 Października 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...