Skocz do zawartości
BuLa

Nforce2 i urzadzenia IDE w WindowsME

Rekomendowane odpowiedzi

mam plyte Solteka (jak w podpisie) i po podlaczeniu drugiego dysku twardego na ta sama tasme co pierwszy system sie wysypal a mianowicie sterowniki od kontrolerow dyskow twardych

czy ktos z uzytkownikow forum spotkal sie z czyms takim?

u mojego kolegi na Epoxie tez na Nforce2 wystapila podobna sytuacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sek w tym ze nie instalowalem tych sterow, jade na tych co windows standardowo sobie wrzucil, podobnie jak znajomy u ktorego wystapil podobny problem

szczegolowo wyglada to tak ze po podlaczeniu drugiego dysku (testowalem juz na kilku roznych dyskach od starego 2.1GB-pio4 do nowego 40GB-UDMA5) na Primary IDE system sie uruchamia i nagle wywala BSOD z komunikatem ze do Primary IDE podlaczony jest child device... dalej nie pamietam co bylo napisane i nastepny BSOD tym razem "system halted"

po resecie windows chodzi w trybie zgodnosci z MS-DOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sek w tym ze nie instalowalem tych sterow, jade na tych co windows standardowo sobie wrzucil, podobnie jak znajomy u ktorego wystapil podobny problem

szczegolowo wyglada to tak ze po podlaczeniu drugiego dysku (testowalem juz na kilku roznych dyskach od starego 2.1GB-pio4 do nowego 40GB-UDMA5) na Primary IDE system sie uruchamia i nagle wywala BSOD z komunikatem ze do Primary IDE podlaczony jest child device... dalej nie pamietam co bylo napisane i nastepny BSOD tym razem "system halted"

po resecie windows chodzi w trybie zgodnosci z MS-DOS

8O 8O 8O a mozesz mi powiedziec jakie to stery standardowe do nforce 2 ma winda me????? Chlopie instaluj czym predzej stery 2.03 od niewidii

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O 8O 8O a mozesz mi powiedziec jakie to stery standardowe do nforce 2 ma winda me????? Chlopie instaluj czym predzej stery 2.03 od niewidii

pozdrav

Lagier

nie ma w nowych sterach dla win9x/me IDE driver

a probowales je instalowac??? jesli nie to sprobuj a jesli probowales i nic nie dalo to wrzuc starsze ale na moj gust 2.03 powinny rozwiazac problem

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi