Skocz do zawartości
ZiomekZielarz

Gotowy Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

GIGABYTE GA-EP45-DS3L

Seagate ST3500320AS 500GB sATA II 32MB

INTEL CORE 2 QUAD Q6600 4x2.4Ghz 8MB OEM

Geil 4GB DDR2 1066 5-5-5-15 Ultra Dual Chanel

Gigabyte GTX260 896MB 448Bit PCI-E ?????

zasilacz???

nie wiem jaki zasilacz do tego kupić i zastanawiam sie nad karta wsumie to juz ja zamówiłem ale zawsze moge oddać^^. Ogólnie co myślicie o tym zestawie czy to był dobry wybór?? z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-Jak już to weź EP45 DS3 a nie DS3L bo DS3 ma lepszą sekcje zasilania, do Quada się to przyda.

-Q6600 nie jest zły, zależy ile będziesz kręcił, teoretycznie Q9300 by lepiej poleciał bo do OC Q6600 trzeba mieć lepsze chłodzenie.

-Pamięci weź Exelramy 2x2Gb ze sklepu ddr2.pl lub A-daty EE

-Zasilacz to...z tańszych Pentagram PSF 460W a z lepszych to BeQuiet SP 450W lub Corsair VX 450W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno nie "na pokaz" osobiscie to zabardzo sie na tym nie znam... tylko chce kupic komputer który posłuży mi na jaknajdłużej bez konieczności wymieniania cześci. więc jeżeli np. za jakieś pół roku bardziej przyda mi sie czterordzeniowy procek to wolałbym go kupić teraz. Ramy geil te co wybrałem nie mogą być? albo inaczej dlaczego proponujesz inne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doucz się zatem, a poradników jest mnóstwo.

Obecnie zalet posiadania czterech rdzeni się raczej nie odczuwa (chyba że renderujesz), zatem są zupełnie niepotrzebne normalnemu uzytkownikowi. Producenci muszą najpierw nauczyć się korzystać z potencjału dwóch rdzeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi