KaxxL Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Witam Ostatnio postanowilem zaimportowac co nieco z Chin no i znalazlem sprzedawce witryne przez ktora "poznalem" sprzedawce. Jest ona zbudowana na takiej podstawie ze sprzedwca otrzymuje gold seeler'a za cene 5k$ jesli kogos oszuka traci ta kase No i przelalem forse z ING w EURO do Chin, mam potwierdzenie przelania 781E. No ale moj "kontrahent" twierdzi ze nie dostal kasy. Dlatego umowilismy sie ze kazdy w poniedzialek pojdzie do banku i sie dowie co i jak no i ja sprawdzilem w ING i mowia ze oni udostepnili kase w 2dni Chinczyk dowiedzial sie ze kasa doszla 13.10.2008 ale zostala po paru minutach wycofana, na potwierdzenie tego daje takie zdjatko: I tam gdzie jest: withdrawal jesli by wyplacil powinno byc tak jak u gory a nie poprostu jest a potem nie ma Co o tym myslicie? Skan nie byl przerabiany w photoshopie? Chinczyk nie unika kontaktu nie zamknol dzialanosci etc etc Pozdro Edytowane 20 Października 2008 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Dziwne. Masz wydruk z ING potwierdzający zaksięgowanie przelewu na koncie Chińczyka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Nie ja mam potwierdzenie ze kasa z ing jest jakby to powiedziec gotowa do odebrania, ING zakonczylo swoja role w cyklu mniej wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Z tego czegoś wynika, że kasa weszła na jego konto (na razie nie wypłacił)... Nawet jakby z jakiegoś powodu bank tego chinola odrzuciła przelew, czy tam przyjął i po paru minutach wycofał to ING dostał by natychmiast informację co się stało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Ale potem jest 0 czyli co kasa zostala wycofana z jego konta? No zaraz sie normalnie zalame :/ jezeli ma taki wpis w ksiazece ze kasa weszla to znaczy ze moze sprawdzic od kogo? Bo tam nie ma nic ze ja wplacilem Edytowane 20 Października 2008 przez KaxxL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Sorry tego nie dostrzegłem... Są 2 opcje: - bank wycofał kasę (może trzeba czekać aż taka informacja dotrze do ING). Chodź mi się wydaje, że w XXI w takie coś powinno zająć kilkanaście minut... - Koleś robi Cię w wała, a ten papier to ściema jakaś BTW do takich transakcji jednak najlepszy jest PayPal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 No wlasnie pewnie robi mnie w wala bo tam jest 13.10.2008 a dzisaj 20 i nic ING nie wie na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 wyglada na scam niestety, no i obrazek z photoshopa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 wyglada na walek po pierwsze jezeli wczesniej na koncie mial 0,64 $ to po twojej wplacie mial by o te 0,64$ wiecej po drugie jezeli ta transakcja byla by potraktowana jako Full Reversal to najpierw bylby Lodgement na 761€, a za raz po tym Withdrawal na kowte -761€, a tak nie jest. przewalutowanie tez chwile trwa. Jezeli kasa miala by wrocic do ING to juz by wrocila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 bylo pisane setki razy zeby nie wplacac na oslep kasy.. najlepiej uzywac escrow koszt okolo 45usd (za 1400$) Wtedy mozna spac spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) popros go zeby jego bank mu to wyjasnil. mozliwa jest jeszcze jedna opcja... ta transakcja musi zostac przewalutowana, wszystko zalezy jakie on ma konto nie wiem jak jest w jego banku, ale w 'moim' taka operacja moze trwac ok 9dni. chociaz zdarzaja sie kraje gdzie to trwa ponad 30 (ale to kraje 3 swiata ;) ) tylko dalej nie podoba mi sie ksiegowanie na tym koncie... jezeli to nie wal, to na pewno Bug w systemie bankowym... a takie zdarzaja sie... nawet czesto :lol: Edytowane 20 Października 2008 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Bank of China Bank of China Putian Branch To jego bank, i nie chce mi wyslac kwitka ze zdjeciem tego przelewu a nie skanem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 podaj strone na ktorej sie oglasza, czy nie przypadkiem http://tradekey.com/ ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Jest jeszcze inna opcja... W obliczu światowego kryzysu i związanych z nim problemów grupy ING, Twój bank użył tej kwoty do ratowania własnego tyłka - pewnie wyślą jakoś na dniach kartkę z podziękowaniem ;) Sorry głupi żart :ph34r: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Zarejstruj się na goldenline.pl, tam można znaleźć grupę dyskusyjną: Import z Chin. Myślę, że merytorycznie nie najgorzej, więc może się coś dowiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Zlozylem skarge w IN, konsultantka powiedziala ze takie rzeczy sie zdarzaja widziala skan i opisalem cala historie i nic ja nie zdzwilo wiec moze zolty nie klamie Tym bardziej ze zdjecie ktore kiedys mi pokazywal ze wyslal paczke do polski, jak przepisalem numer nadania na strone EMS to pokazalo jej cala droge i jest w PL Moze nie straciulem kasy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Witam Dostalem 3 nowe zdjecia tej ksiazeczki, normalne zdjecia, data i godzina sa w porzadku, na jednym zdjeciu nawet widac na kalkulatorze godzine 9:50 no i w godzinie zrobienia zdjecia to 9:46 czyli praktycznie to samo Kazde z tych 3 zdjec jest z roznej odleglosci i katow. To przywrocilo mi nadzieje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy, dawaj znać jak coś nowego się okaże! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Kasa zostala wycofana z konta zoltego przez jego bank z powodu jakies niezgodnosci na rachunku osoba fizyczna/firma Pieniadze wracaja na moje konto Pozdro Dzieki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...