barto99 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Witam, Parę dni temu stałem się posiadaczem płyty głównej GA-MA78GPM-DS2H, na bazie której, wraz z poniższymi częściami: Procesor: Athlon 64 x2 4850E s.AM2 BOX Pamięć: A-Data 2GB DDR2-800 Dual Chanel Kit CL5 Dysk twardy: Seagate ST3640323AS 640GB sATA II 32MB Nagrywarka: LG DVD Recorder GH-22LS30 LightScribe Sata Black Oem Zasilacz: Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt powstał nowy komputer. Po złożeniu wszystkiego do kupy, zabrałem się do instalowania systemu (Win XP sp2) i zaczeły się schody .... Po paru dniach rozkładania i składania wszystkiego, zabawy Biosem (znam go już na pamięć :sad: ) doszedłem do poniższego wniosku: Komputer działa do czasu podłączenia do niego myszki pod USB. Po podłączeniu takowej (sprawdzałem 5 różnych modeli) komputer się nie uruchamia :mur: Małe podsumowanie prawie tygodniowej walki: 1. Nie da się zainstalować systemu Windows XP SP2 gdy klawiatura podpięta jest do portu PS2, a mysz do portu USB 2. Nie da się uruchomić UBUNTU live cd 8.04 gdy klawiatura podpięta jest do portu PS2, a mysz do portu USB 3. Po podłączeniu klawiatury i myszy do portów PS2, zarówno windows jaki i linux instalują sie i działają bez problemów 4. Po zainstalowaniu Windowsa XP SP3 (oczywiście podczas instalacji mysz i klawiatura podpięte były do portów PS2) i zmiany myszy na podpiętą do USB - Windows nie uruchamia się 5. Uruchomiony windows współpracuje z zewnętrznym dyskiem twardym i pendrivem na każdym złączu USB bez problemów (znowu pod warunkiem że mysz i klawiatura podłączone są do portów PS2) Skończyły mi się pomysły :? Nie widzę w tym żadnej logiki :mur: Czy koś może spotkał się z takim problemem ? Za wszelkie uwagi prowadzące do rozwiązania problemu z góry dziękuje. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Zrozumiałbym, gdyby to była 1 myszka - kiedyś tak miałem z joypadem starym, co z nim komputer uruchomić się nie chciał, ale że aż 5 modeli... A podpinałeś pod różne porty USB ? Sprawdź może przejściówkę USB > PS2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barto99 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Komputer teraz działa przy podłączonej myszce USB przez przejściówkę USB>PS2 ale to nadal nie jest rozwiązanie :-( . Co ciekawe przez przejścówkę udało się uruchomić tylko jedną z 5 myszek .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...