pawel486 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Zamierzam kupić sobie nową maszynę i proszę was drodzy użytkownicy o pomoc, czytam te i inne fora już 2 tygodnie i jestem głupszy niż byłem. Wstępnie wybrałem podzespoły: Q9550 P5Q Palit Sonic HD4850 1GB Segate Barakuda 500GB/32MB ram 2*2gb (800) CoolerMaster500W ( to dobry zasilacz, pociągnie całość? ) Teraz szukam oszczędności w tym sprzęcie. Raczej nie będę miał możliwości wybrania rewizji procka dlatego rozważam zmiene na Q9450 (różni on się czym oprócz mnożnika od Q9550?). Komputer nie jest docelowo przeznaczony pod gry ( ale... ), zależy mi na 4 rdzeniowym procku i jak najwięcej cachu. Może polecicie jakąś fajną kartę graficzną ( chciałbym coś energooszczędnego, ale z wydajnością na poziomie ). Edytowane 20 Października 2008 przez pawel486 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Pod gry ale 4 rdzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel486 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Chodzi mi żeby złożyć w miarę oszczędnego kompa ( ale widzi mi sie 4 rdzeniowy procesor i dużo cachu ). Doradźcie grafike, myślałem o hd4850 ale ona troche dużo prądu ciągnie, jest coś bardziej oszczędnego ale z podobną wydajnością? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Radzio i tylko radzio ;] bierz do 4 rdzeni 4870 a zmien zasiłke na jakiegoś 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...