Gość drapi13 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Koledzy mam pytanko którą vistę polecili byście mi oczywiście 80% do gier na pewno 64 bity ale która bo nie chcę przepłacać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Microsoft Windows Vista Home Premium 64-bit PL SP1 DVD OEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 A Windows Vista Home Basic 64-bit OEM DVD PL czym się różni od premium bo jest dużo tańszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) http://www.microsoft.com/poland/windows/pr...ons/choose.mspx Basic bardzooo okrojona wersja Visty. Edytowane 20 Października 2008 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Basic jest zbyt okrojony. Bierz HP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Home Premium albo Bussiness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Jak masz możliwość wzięcia na firmę, to bierz Business (odliczysz sobie). Ja bym jednak wziął albo XP albo Basic. XP z tego powodu, że do większości gier DX10 są LEGALNE hacki na emulację pod DX9 lub nawet efekty DX10 emulowane przez OpenGL, więc możliwe pod XP. A Basic wziąłbym dlatego, że można łatwo odblokować na nim funkcje Home Premium (nawet DX10), a dodatkowo wiem że łatwiej jest samemu dodawać potrzebne funkcje niż "odmulać" bardziej wypasiony system... Jeśli nie czujesz się jak inżynier i nie chcesz zbytnio mieszać, to weź Home Premium albo Business. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Tak jak koledzy wyżej,Vista Hp 64bit będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Minimum Vista X64 Premium (obsługuje do 16 GB pamięci) ... wersja X64 Basic ma ograniczenie obsługi RAM do 8 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Podczepię się do tematu - mam zamiar rozszerzać pamięć w T61 do 4GB, muszę instalować Vistę 64bity koniecznie? Ostatnio - o dziwo - na 2 komputerach (stacjonarny i notebook), do których wrzucałem 4GB Vista wykryła normalną, pełną ilość. Coś się zmieniło po ostatnich aktualizacjach, czy jakieś sporadyczne 'przekłamania' systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPw Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Podczepię się do tematu - mam zamiar rozszerzać pamięć w T61 do 4GB, muszę instalować Vistę 64bity koniecznie? Ostatnio - o dziwo - na 2 komputerach (stacjonarny i notebook), do których wrzucałem 4GB Vista wykryła normalną, pełną ilość. Coś się zmieniło po ostatnich aktualizacjach, czy jakieś sporadyczne 'przekłamania' systemu?A gdzie to sprawdzałeś?? W podstawowych informacjach o systemie będzie 4GB bo tyle jest zainstalowane. Otwórz managera zadań windows i w zakładce wydajność będziesz miał informacje ile faktycznie fizycznej pamięci jest wykryte przez system. U mnie np z 4GB jest 3325MB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 ...mam zamiar rozszerzać pamięć w T61 do 4GB...Noooo do T61 to koniecznie bierz wersję Business, najlepiej x64 (zobaczy cały ram, nieważne czy masz 4GB, czy 32...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Male sprostowanie: rowniez Viste Home Premium mozna wrzucic w koszty prowadzenia dzialalnosci gospoddarczej. Nie musi to byc wersja Business Male sprostowanie: rowniez Viste Home Premium mozna wrzucic w koszty prowadzenia dzialalnosci gospoddarczej. Nie musi to byc wersja Business Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...