Skocz do zawartości
Gość drapi13

Vista Ale Która?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak masz możliwość wzięcia na firmę, to bierz Business (odliczysz sobie).

Ja bym jednak wziął albo XP albo Basic. XP z tego powodu, że do większości gier DX10 są LEGALNE hacki na emulację pod DX9 lub nawet efekty DX10 emulowane przez OpenGL, więc możliwe pod XP. A Basic wziąłbym dlatego, że można łatwo odblokować na nim funkcje Home Premium (nawet DX10), a dodatkowo wiem że łatwiej jest samemu dodawać potrzebne funkcje niż "odmulać" bardziej wypasiony system...

Jeśli nie czujesz się jak inżynier i nie chcesz zbytnio mieszać, to weź Home Premium albo Business.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczepię się do tematu - mam zamiar rozszerzać pamięć w T61 do 4GB, muszę instalować Vistę 64bity koniecznie? Ostatnio - o dziwo - na 2 komputerach (stacjonarny i notebook), do których wrzucałem 4GB Vista wykryła normalną, pełną ilość. Coś się zmieniło po ostatnich aktualizacjach, czy jakieś sporadyczne 'przekłamania' systemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczepię się do tematu - mam zamiar rozszerzać pamięć w T61 do 4GB, muszę instalować Vistę 64bity koniecznie? Ostatnio - o dziwo - na 2 komputerach (stacjonarny i notebook), do których wrzucałem 4GB Vista wykryła normalną, pełną ilość. Coś się zmieniło po ostatnich aktualizacjach, czy jakieś sporadyczne 'przekłamania' systemu?

A gdzie to sprawdzałeś?? W podstawowych informacjach o systemie będzie 4GB bo tyle jest zainstalowane. Otwórz managera zadań windows i w zakładce wydajność będziesz miał informacje ile faktycznie fizycznej pamięci jest wykryte przez system. U mnie np z 4GB jest 3325MB...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Male sprostowanie:

rowniez Viste Home Premium mozna wrzucic w koszty prowadzenia dzialalnosci gospoddarczej.

Nie musi to byc wersja Business

Male sprostowanie:

rowniez Viste Home Premium mozna wrzucic w koszty prowadzenia dzialalnosci gospoddarczej.

Nie musi to byc wersja Business

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi