Skocz do zawartości
Gość Pęczuś

Ocz Reaper 1066 Cl5 Vs Black Dragon?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszytkich ... otóż załozylem moze i dziwny temat ale ... według mnie warty uwagi. Otóż pewien czas temu kupiłem ramki OCZ reaper 1066 Cl5 w komplecie 2x1... oczywiscie mialem na mysli aby je podkrecic... i tutaj nie ma problemu w sumie bo ramki leca na 1240 mhz cl 5... stabilnie (2.3X z hakiem). Postanowilem dokupic drugi taki komplet i tutaj rozczarowanie ... w dwóch takich kompletach ramy leca max na 1133 mhz.. cl5..? 2.4 V max!) to chyba jakaś porażka ? Ale tłumcze sobie że moze 2 komlety (2 komplety 2x1=4gb) moga tak nie isc jak 2x2 cl 5.. wiec sprzedalem je i kupilem 2x2 1066 cl5... i...? i co ? i to że prawie to samo.. ramy te nie leca nawet na 1150.... ? co jest grane ? Czyzby tak słabo sie krecily?... testowalem na plycie maximus formula (x38) i maximus II formula (p45) i to samo... "wtenczas"... gdy ramy mojego brata(dwa komplety po 2x1 (800 cl4) GEIL black dragon 800 cl4 lataja na 1133 przy napieciuu 1.22 V! ? (serio!) ? I teraz moje pytanie na jakie ramki wymienic te co mam ? (2x2 reaper 1066) ? Szczerze mysle o black dragonach 1066 cl 5... ? Poradzcie prosze jakieś ramki bo juz sam nie wiem co mam robic... ?

Edytowane przez Pęczuś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

formula (x38) i maximus II formula (p45) i to samo... "wtenczas"... gdy ramy mojego brata(dwa komplety po 2x1 (800 cl4) GEIL black dragon 800 cl4 lataja na 1133 przy napieciuu 1.22 V! ? (serio!) ? I teraz moje pytanie na jakie ramki wymienic te co mam ? (2x2 reaper 1066) ? Szczerze mysle o black dragonach 1066 cl 5... ? Poradzcie prosze jakieś ramki bo juz sam nie wiem co mam robic... ?

Nic dziwnego. 4Gb czy to w 2x2Gb czy to 4x1GB, nie zakręci Ci się wysoko tak jak 2GB... A co do tych Geilów to nie możliwe żeby tyle robiły na 1,22v skoro standardowe napięcie zasilające pamięci DDR2 to 1,8v :wink: jak już to może były to jakieś stare wersje na D9 i leciały nie na 1,22v ale na 2,22v, to było by bardziej realne choć obecne Geil Black Dragon są baardzo słabe. Licz się poprostu z tym że mając 2x2Gb zrobisz tam te...1060...1100 max na nieselekcjonowanych kościach, poprostu 4Gb gorzej się kręci. Zależy ile masz kasy na te ramy...ale wiem że dobre są te Apogee oraz te Exelki, to z takich tańszych, droższe ale za to całkiem fajne i możliwe że poleca na PONAD 1100mhz to te Apogee GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi