Gość Pussik Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) Jak w temacie, szukam po taniości (bez szaleństw po prostu, bo to do secondary computer) płyty głównej pod C2D pamięci DDR2 800MHz i kartę grafiki AGP. Ta płyta/ten chipset: http://allegro.pl/item456725649_plyta_glow...vga_okazja.html ...obsługuje tylko Pentiumy 4 z szyną 800MHz na LGA775? C2D już nie? ;/ ASROCK 4CoreDual-SATA2 chyba jest idealnym wyborem. Nawet sporo ich na allegro. Nówki od 200zł, używane kup teraz 150zł, ale jest tez kilka licytacji w granicach 100zł. :) http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asr...pelny,id,44090/ Obsługa procków P4, Celeron, C2D, Dual Core i QuadCore. Pamięci DDR 333/400 i DDRII 533/667MHz 800MHz może wejdą, najwyżej jako 667 będę wykrywane, ceny obydwu czestotliwości są identyczne, a te drugie mają większy potencjał o/c. Edytowane 21 Października 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) AGP to historia, juz lepiej wez jak chcesz tanio jakas plyte z integra skoro nie masz kasy na grafike PCI-E. Ale jesli sie uprzesz to wlasnie tylko Asrock robil takie przejsciowe hybrydy, chociarz Via pod intele to dinozaur i nie wiem czy te najnowsze C2D lyka. Za 165zl masz Gigabyte GA-EG31MF-S2, ktora obsluzy wszystkie intele dostepne na rynku. A co za grafike masz na AGP(czy warto przez nia ograniczac nowego kompa)? Edytowane 21 Października 2008 przez marioking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Ja mam tego ASRocka i sobie chwalę - jak za takie pieniądze to dobra płyta a i można za pomocą niej zrobić sobie przesiadke na nowe rozwiązania. Najpierw miałem w niej pamięci DDR i kartę X850XT na AGP, a potem zamieniłem je na DDR II i kartę obecną. I bardzo się cieszę że nie robiłem wszystkiego od razu, a po drugie nie miałem wtedy tyle kasy. PS. Ja swoją będę sprzedawał po 10 listopada jak masz ochotę poczekać... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) No mam 7600GT 560/1400@820/1750MHz Czuje do niej sentyment. Niestety trochę mi się śpieszy z zakupem. Na allegro są licytowane 4 sztuki, wiec może którąś ustrzelę. Tak by the way, poluje tez na ASUSA P5E i P5Q. W sumie to chce uzyskać na HWBocie rekordy we wszystkich 3d markach w kategorii 7600GT AGP <lol> A ogólnie to komputer farma, do renderingu wiec grafa nie ma znaczenia. :D W nowym będzie 8800GT i Quad. No niby już lepiej 7300GT , normalna płyta i C2D. :) Ale kto mi to kupi?: Edytowane 21 Października 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 No mam 7600GT 560/1400@820/1750MHz Czuje do niej sentyment. Niestety trochę mi się śpieszy z zakupem. Na allegro są licytowane 4 sztuki, wiec może którąś ustrzelę. Tak by the way, poluje tez na ASUSA P5E i P5Q. W sumie to chce uzyskać na HWBocie rekordy we wszystkich 3d markach w kategorii 7600GT AGP <lol> A ogólnie to komputer farma, do renderingu wiec grafa nie ma znaczenia. :D W nowym będzie 8800GT i Quad. No niby już lepiej 7300GT , normalna płyta i C2D. :) Ale kto mi to kupi?: Sprawdz najpierw na stronie asrocka jakie dokladnie modele C2D sa obslugiwane. Bo nei kazdy na szynie 800MHz chodzi - to stara plyta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...