Absence2K Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Hey. Witajcie modderzy z PurePC. Kłania się Allegro, organizator Konkursu moddingu i tuningu Komputerowego. Dla tych którzy nie pamiętają tematu, małe resume pierwszej edycji: http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=26...56&t=321556 Jak słowo się rzekło, nadeszła kolejna jesień więc czas przygotować się do II mam nadzieję jeszcze lepszej edycji Konkursu, którego start planuję w końcówce listopada 2008. Tym razem przygotowuję trochę zmian w porównaniu z pierwszą edycją: - Oddzielna strona Konkursu, z opisanymi zasadami, nagrodami ect, plus podstrona Galerii przesłanych przeróbek. Każdy ze zgłoszonych przesyła pakiet zdjęć tuningowanego sprzętu, plus wyczerpujący opis dokonanych przeróbek zastosowanych metod, części ect. - Zwycięzców wyłania JURY w którego skład wchodzą przedstawiciele największych Forum Modingowych w Polsce. - Udało się zebrać naprawdę sporą górkę funduszy, więc nagrody będą zdecydowanie bardziej atrakcyjne niż poprzednio. Planów jest sporo, zapytacie zatem po co ten Post tutaj ? Chodzi mi o to, aby prosić Was o opinie w celu ustalenia szczegółów zabawy. Nie ukrywam, że przy pierwszej edycji nie uniknąłem kilku błędów, obiecałem wtedy, że przed kolejną zapytam Was o zdanie. Proszę zatem o wszelkie uwagi jakie macie na temat planowanych ustaleń, w stylu: - Ile fotografii maksymalnie powinno znaleźć się w Galerii jednego zgłoszonego Uczestnika. - Czy wszystkie fotki mogą pokazywać finałową wersję MOD'a czy powinny koniecznie znaleźć się zdjęcia z etapów tworzenia Moda. - Kto powinien znaleźć się w składzie Jury ( planuje 5 osobowe : Admini Allegro, Ktoś z PurePc, ktoś z PcLab, ktoś z ModPlanet, 5 głos dla Ludzi głosujących na Forum Allegro) ? Ect,ect. Mam ok 2 tygodnie żeby dopracować szczegóły. Wierzę, że tak jak poprzednio Konkurs spotka się z Waszym dużym zainteresowaniem. Połączenie zabawy, możliwość pokazania swojej pracy w szerszym gronie, a przy okazji wygrania fajnej nagrody jest chyba jednym z najlepszych sposobów propagowania w kraju tak świetnego hobby jakim jest Tuning/Modding Komputerowy. Pozdrawiam serdecznie, czekam na Wasze uwagi. Krzysztof aka Absence2K/Allegro Edytowane 21 Października 2008 przez Absence2K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Wszystko super ! Ciekawe jakie nagrody :) Jak się zgłasza do konkursu kiedy zaczyna się dokładnie i kiedy kończy dokładnie bo trzeba wiedzieć ile czasu się ma na modding Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megadega Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Hey. Witajcie modderzy z PurePC.Witamy Witamy ;) - Oddzielna strona Konkursu, z opisanymi zasadami, nagrodami ect, plus podstrona Galerii przesłanych przeróbek. Każdy ze zgłoszonych przesyła pakiet zdjęć tuningowanego sprzętu, plus wyczerpujący opis dokonanych przeróbek zastosowanych metod, części ect.Super ! - Ile fotografii maksymalnie powinno znaleźć się w Galerii jednego zgłoszonego Uczestnika.Wydaje mi sie, ze 5 bez problemu starczy (w tym najlepiej jedna przed rozpoczeciem prac) - Kto powinien znaleźć się w składzie Jury ( planuje 5 osobowe : Admini Allegro, Ktoś z PurePc, ktoś z PcLab, ktoś z ModPlanet, 5 głos dla Ludzi głosujących na Forum Allegro) ?Do tych redakcji dopisal bym jeszcze www.realitynet.pl Warto było by dodac informacje o tym, że obudowy, które brały udział w poprzedniej edycji nie moga brac w tej. Warto tez zadbac o wieksza reklame konkursu, tzn. tak, aby na purepc, modplanet, realitynet i pclab dali news o konkursie itp. PS. Jest jedna rzecz, ktorej mi brakuje... mozecie dac nagrody rzeczowe za niewiadomo jaka kwote, jednak wydaje mi sie, ze nic nie zastapi pucharu, z napisem Allekomp... Jesli nie puchar to chociaz dyplom :P ^^ Edytowane 21 Października 2008 przez megadega Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GruX Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Żadnych ludzi z jakiejkolwiek redakcji w składzie jury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Moim zdaniem powinna byc weryfikacja modów które są wystawiane bo aż żal patrzeć jak były pokazane bebechy kompa lub seryjna obudowa. Potem ja bym radził żeby nie trzeba robić zdjęcia monitora z otwarta stroną z allegro i do tego można by dołączyć nagrodę "widzów", Adminów forów(dać szanse innym serwisą niż PC lab w którym mody są pokazywane na niskim poziomie. jak się mylę to mnie poprawcie) i Adminów Allegro. Jak mi przyjdzie coś fo głowy to się odezwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Żadnych ludzi z jakiejkolwiek redakcji w składzie jury.+1 a do tego jasno określony termin od którego do którego składane propozycje a nie od jutra do za tydzień etc... Edytowane 21 Października 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Żadnych ludzi z jakiejkolwiek redakcji w składzie jury.+2 Mam nadzieję że skończę mojego "moda" do czasu rozpoczęcia się konkursu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megadega Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Żadnych ludzi z jakiejkolwiek redakcji w składzie jury.Niech glos ekipy allegro bedzie najwazniejszy, a glosy czlonkow redakcji i srednia z glosow uzytkownikow bedzie pomocna przy wyborze. Napewno nie bedzie podjerzen o znajomosci itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Pelzak jurorem ;) Żadnych ludzi z jakiejkolwiek redakcji w składzie jury. +3 Moim zdaniem powinna byc weryfikacja modów które są wystawiane bo aż żal patrzeć jak były pokazane bebechy kompa lub seryjna obudowa. (...)do tego można by dołączyć nagrodę "widzów", Adminów forów(dać szanse innym serwisą niż PC lab w którym mody są pokazywane na niskim poziomie. jak się mylę to mnie poprawcie) i Adminów Allegro. (...) Właśnie! imo nagroda widzów. Bardzo dobry pomysł. Edytowane 21 Października 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Bo jak to później wygląda jak obcokrajowiec wchodzi na taki konkurs i widzi Tracera w konkursie modyfikacji albo choinkę bożonarodzeniową na lato. Lepiej żeby było 10 Dobrych niż 100 słabych. Po przemyśleniu sprawy z tym jury to popieram więc +4 Bardzo dobry pomysł. A może coś ala Maliny(dla nie wtajemniczonych to przeciwieństwa Oskarów czy jakoś tak) Więc ja myślę że komuś się odechce dawać jakiejś daremnej Budy do "oceny" A co do Fot itp. To można zrobić tak jak są wystawione przedmioty na allegro. Że będzie miniaturka i krótki opis a jak się kliknie to można więcej zobaczyć i zamiast Kup i/lub licytuj dać ramkę do wystawiania oceny np od zera do 10 (ale tylko jednemu modowi można wystawić 10 jednemu 9 itp.:) Edytowane 21 Października 2008 przez Święty spamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Pelzak jurorem ;)haha +1 IMO zdjęć powinno być jak najwięcej. Jeśli ktoś ma do przedstawienia ciekawy mod to cieżko jego duszę ująć w 3 fotach. W przeciwieństwie do słabych modyfikacji, gdzie jedna fota wyczerpuje cały temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) No, witam, witam :) - Ile fotografii maksymalnie powinno znaleźć się w Galerii jednego zgłoszonego Uczestnika.Wydaje się, że 3 zdjęcia to zbyt mało, powyżej sześciu to znów będzie spam. Proponuję, żeby było minimum 3, maksiumum 6 - Czy wszystkie fotki mogą pokazywać finałową wersję MOD'a czy powinny koniecznie znaleźć się zdjęcia z etapów tworzenia Moda.Przynajmniej jedno ze zdjęć POWINNO zawierać zdjęcie obudowy przed rozpoczęciem prac, lub na samym początku - bo czasami przed rozpoczęciem prac tej obudowy po prostu nie ma :wink: Da to potencjalnemu oceniającemu (jeśli mowa o publiczności) porównanie co naprawdę zostało zrobione - w końcu jest to konkurs głównie na moding obudowy. - Kto powinien znaleźć się w składzie Jury ( planuje 5 osobowe : Admini Allegro, Ktoś z PurePc, ktoś z PcLab, ktoś z ModPlanet, 5 głos dla Ludzi głosujących na Forum Allegro) ?jak ma być 5 osób, to wychodzi 1 admin Allegro :). Tu widział bym raczej dwie niezależne komisje. Zawsze tego brakowało na konkursach i zawsze była lipa. Jedna komisja złożona z publiczności, jedna złożona ze specjalistów. Nie wiem jak z podziałem miejsc, to jest do ustalenia. Chodzi głównie o to, żeby publiczność mogła wytypować swoim subiektywnym okiem najlepszą obudowę/obudowy - a wiadomo, że to rzadko przekłada się na faktyczne rzemiosło patrząc od strony moderów. Oczywiście każdy ma tu swój punkt widzenia i swoje kryteria oceny, ja np nie ukrywam, że dla mnie liczy się pomysł, temat, włożona praca, efekt końcowy, brak kiczu, niecodzienność. Więc myślę, że taka komisja złożona z JURY oceniła by te mody po swojemu, a widownia, po swojemu. W ten sposób można by uszczęśliwić np 2 moderów, którzy trafiają w różne gusta, ewentualnie jednego 2razy który trafił w gusta wszystkich :) Pelzak jurorem icon_wink2.gif haha +1hehe, jako weteran poprzedniej edycji, w sumie gdyby elekcyjnie wybrano mnie na przewodniczącego rady nadzorczej :D, to pewnie bym się podjął szczytnego zadania... i skutecznie rozdzielił kicz i majstersztyk. A jako osoba nieprzekupna i mająca zasady, żaden user bez względu na płeć, kolor włosów czy wyznawane forum nie miał by u mnie specjalnych chodów :D - no to sobie pogrzebałem teraz na ppc :twisted: Tak, że jakby co, wiecie gdzie mnie szukać... ;]. Chyba, że... Bio-Reactor po raz drugi? :rolleyes: szkoda, że to już za miesiąc, bo na kolejne SGA może miałbym całkiem nowe dziecko :) Edytowane 21 Października 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Imo Pelzak, powinieneś zgłosić sie na jurora, nie wątpliwie zasługujesz na to miano w moim odczuciu ;) a Bio-Reactor? jako atrakcja "poprzednich zawodów" ;) wzrok przyciąga :D jeżeli już dyskutujecie na temat tego kto miałby sie znaleźć w komisji z redakcji, to na pewno ktoś z RN, np. Hexen ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Absence2K Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Konkurs startuje 1.grudnia 2008. Koniec zgłaszania prac 1 luty 2009. Tak więc dwa pełne miesiące aby zdecydować się pokazać swojego Moda :) Pomysł z dwoma oddzielnymi kategoriami jest super. Tak więc ustalamy, będzie podium wybrane przez JURY/Ekspertów ( 3 Mody) i podium wybrane w głosowaniu Użytkowników Forum ( 3 Mody ). Ciekawe czy choć w części się pokryją :) Zgłoszenie polegać będzie na wysłaniu SZEŚCIU fotografii obudowy plus opisu modyfikacji dokonanych przez Użytkownika ( tekst max do 1000 znaków ) Żadnych ludzi z jakichkolwiek "redakcji" w Jury :) Maliny ( czyli wybór "najgorszej" obudowy nie przejdzie :( Nad pucharem dla zwycięzcy pomyślę :) We współzawodnictwie najprawdopodobniej wystartują także nasi południowi bracia - Czesi. Planuję promocje konkursu także na Forum Aukro.cz :) ps. Oficjalnie zapraszam PelzaK'a z PurePC do składu JURY Eksperckiego. Pozdr. Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 (edytowane) dobra, to ja się wstępnie oficjalnie zgadzam :) i dziękuję za uznanie Natomiast jak znam naszych braci zza południowej granicy to przywiozą 3 te same mody, które były już chyba na wszystkich konkursach w Polsce, zgarniając wszystkie pierwsze miejsca... Czy znów wygryzą polskich moderów? Edytowane 22 Października 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 To tez muszę sie brać bo jak narazie kapitalny remont mojej bazy i mój projekt ustał w martwym punkcie ale do końca lutego powinienem sie wyrobić :lol2: pozdrawiam rafix6814 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 dobra, to ja się wstępnie oficjalnie zgadzam :) i dziękuję za uznanie Natomiast jak znam naszych braci zza południowej granicy to przywiozą 3 te same mody, które były już chyba na wszystkich konkursach w Polsce, zgarniając wszystkie pierwsze miejsca... Czy znów wygryzą polskich moderów? o prosze ;) nawet moją propozycje rozpatrzono ;) imo te mody powinny być tylko jako atrakcja, ile można wygrywać konkursy jedną budą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Napiszcie jak i co bo moda już planuję ale nie wiem do kiedy trzeba zgłaszać go na konkurs. Co drugie co ktoś pisał o budach seryjnych no chyba własnie na tym polega modding by z budy seryjnej zrobic coś wiecej, bo jeżeli to nie nazywa się moddingniem to może all wrzućmy do kosza na śmieci i powiedzmy to też mod ponieważ nie jest w budzie seryjnej. Praca nad budą seryją jest ciężka bo ogranicza wiele rzeczy a po drugie trzeba rozplanować all co i jak. Niech napisza wkońcu co i jak z tym konkursem do kiedy można zgłaszać budy i w jaki sposób Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Absence2K Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Pelzak, jeśli chodzi o twoje obawy dotyczące Czechów, to dlatego właśnie powołujemy JURY EKSPERCKIE, które mam nadzieję nie da się nabrać na tanie sztuczki i odświeżane pomysły :) Thorn, tak jak pisałem strona z Konkursem wystartuje 1 grudnia, wtedy także zostanie podany alias mailowy na który należy przesyłać foty oraz opisy swoich modów. Nie planuję żadnej wstępnej selekcji, wzbudzało by to zbyt wiele kontrowersji ( a dlaczego on tak a ja nie?!), tak więc jeśli masz fajny pomysł na moda z seryjnej budy, nikt nie będzie cię dyskryminował :) ps. tak sobie im dłużej myślę nad pomysłem Świętego Spamera o przyznaniu "Złotej Maliny" dla najgorszego Moda tym bardziej pomysł mi podchodzi :) Może uda się jednak wepchnąć tą wesołą kategorię :) Pozdr. Krzysiek Edytowane 23 Października 2008 przez Absence2K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Jeżeli będzie za to nagroda to liczcie się ze spamem w postaci katoda + okno :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Absence2K Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Jeżeli będzie za to nagroda to liczcie się ze spamem w postaci katoda + okno :P Arni, eee tam.. Już bardziej wyrafinowane kwiatki się trafiały: http://staticpics.allegro.pl/public/cafe/04011410.jpg Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 CYTAT(Arni @ 23 X 2008, 14:06) * Jeżeli będzie za to nagroda to liczcie się ze spamem w postaci katoda + okno icon_razz.gif Arni, eee tam.. Już bardziej wyrafinowane kwiatki się trafiały: http://staticpics.allegro.pl/public/cafe/04011410.jpg Pozdr. Ale kto tu mówił o nagrodzi rzeczowej. Może to być np. po pokazaniu wszystkich modów jego jak miniaturki i taka przestroga na przyszłość(jej nie będzie trzeba przyznać w przypadku gdy poziom modów będzie wysoki ) A jak można oddać "ducha" budy w fotach?? moja propozycja to tak jak wcześniej pisałem żeby było to tak umieszczone jak produkty na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 dobrze by było także dać jakiś chociaż mały regulamin jak jest ze sponsoringiem czyli czy dopuszczane są do konkursu budy sponsorowane przez różne firmy bo jak widać na zachodzie sponsorowanie projektów moddingu jest czymś normalnym. A jednak w PL to dość drogie jak dalej hobby więc jak z tym ? by zrobić co niektórzy pewnie znajdą sponsorów na party do swojego projektu i moim zdaniem nie powinno to być zabraniane ani dyskryminowane bo chyba liczy się najbardziej efekt końcowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Dobre spostrzeżenie bo kto im(moderom) będzie na łapy patrzył skąd zabrali na to pieniądze tylko tak jak ty powiedziałeś(Thorn) że liczy się efekt końcowy. I jeszcze można się zastanowić czy ktoś obcy (inny kraj) może brać udział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 te mody powinny być tylko jako atrakcja, ile można wygrywać konkursy jedną budą...no niestety, śmiem twierdzić, że sporo modów powstaje właśnie w tym celu. Wydasz raz kasę, potem zgarniasz za to 10x więcej w konkursach :) Pelzak, jeśli chodzi o twoje obawy dotyczące Czechów, to dlatego właśnie powołujemy JURY EKSPERCKIE, które mam nadzieję nie da się nabrać na tanie sztuczki i odświeżane pomysły :)Tzn, wiesz, jeśli regulamin konkursu mówi jedynie o zmodowanej obudowie, to czy była ona raz czy 100 razy pokazywana, szanse nie powinny być mniejsze, jeśli konkurencja nie dotrzyma im kroku. Natomiast to co ja biorę pod uwagę, to na pewno nie jest kasa włożona, raczej rękodzieło. No i jeśli ma to być nowatorskie, to ciężko uznać za nowatorski mod, który się widziało już 5 razy ;) dobrze by było także dać jakiś chociaż mały regulamin jak jest ze sponsoringiem czyli czy dopuszczane są do konkursu budy sponsorowane przez różne firmy bo jak widać na zachodzie sponsorowanie projektów moddingu jest czymś normalnym. A jednak w PL to dość drogie jak dalej hobby więc jak z tym ? by zrobić co niektórzy pewnie znajdą sponsorów na party do swojego projektu i moim zdaniem nie powinno to być zabraniane ani dyskryminowane bo chyba liczy się najbardziej efekt końcowy.To wszystko zależy... od konkretnej sytuacji. Na pewno założenie, że sponsorowany mod będzie lepszy jest sporo przesadzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 No to chłopaki aparaty w dłonie i jedziemy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Pomysl dobry sam chetnie wystawie moja bude, ale: 1. modowanie to cos wiecej niz wsadzenie kupy forsy w klocki, jak dla mnie bez urazy dla nikogo w poprzedniej edycji 1 miejsce za zakup tj07 i wsadzenie kilku świecących wentyli to przesada, wystarczy popatrzec jak inni moduja ta obudowe by stwierdzić ze ten projekt to nic orginalnego i kazdy daje radiator na dole tak samo wszytko roznia sie kolorem czy klockami tylko. Moding musi byc czymś unikalnym, czymś gdzie każdy powie ze to cos fajnego, nowego, gdzie z starej budy za 100zl zrobiono za pomocą szpachli i dziesiątek dni male arcydzieła. 2. wyświetlanie zestawów na stronie powinno byc losowe, bez znaczenia czas nadeslania pracy czy ilosc pkt, by kazdy mial takie same szanse, wszytko na jednej stronie w miniaturkach, klikasz pojawia sie galeria 6 obrazkow. 3. zbieranie głosów - za akcje zbierające podpisy pod konkretnymi zestawami za pomocą forum, gg, stron itp dyskwalifikacja, glosować powinni użytkownicy allegro, a nie zmasowane akcje na forach typu klikamy w numerek.... ( kłania sie poprzednia edycja) 4. Maliny dobry pomysl, ja bym zrobił super malina, i dwie maliny dla tych co najmniej głosów zdobędą. 5. forum eksperckie dobry pomysł, ale tylko osoby co nie wystawiają swoich pracy mogą w nich zasiadać. 6. oddzielna kategoria zagraniczna, tak samo w Czechach oddzielna dla polaków (automatem przechodzą prace pl-cz) główne nagrody dla danego kraju, a jakieś kubeczki itp dla zagranicznej kategorii. 7. duzo czasu na zgłoszenia by kazdy mogl dopracować co chce zrobić (min miesiąc) czesto by skompletować zestawy trzeba czekać bardzo dlugo na paczkę np z usa. Edytowane 24 Października 2008 przez xisio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 1. I dlatego będą teraz 2 komisje 3. trudno to wyegzekwować, bo mimo ewidentnych oznak takiego procederu, nie udowodnisz. Zresztą... dlatego będą teraz 2 komisje :) 4. to ktoś wystawi karton po butach i nie dostanie ani jednego głosu... ;] 5. jury... ale to chyba oczywiste, jury ani jego rodziny nie mogą brać udziału w konkursie, zawsze tak jest. 7. to przewagę będą mieli ci co już coś zrobili. Zawsze mnie trochę śmieszy jak ktoś robi obudowę tylko po to żeby ja na konkursie pokazać. Są oczywiście wyjątki, jak zwykle, w których jest to zrozumiałe. Nie sztuka zrobić fajną obudowę, która absolutnie nie spełnia swojego zadania - czyli nie nadaje się na obudowę. Niektórzy po prostu zapominają po co się robi wszelki tuning czy moding. Mój bio-reactor np odkąd powstał ciągle dzierży zasłużone miejsce w pokoju i fascynuje gości :) (pozdrawiam monterów dialnetu :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 nigdzie nie doczytalem czy jest to konkurs na modyfikacje OBUDOWY KOMPUTEROWEJ czy ogolnie modyfikacji sprzetu komputerowego? tak dla urozmaicenia proponowalbym to drugie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 i jak chcesz to oceniać jeden da myszkę z kartonu po czymś tam a i piękną obudowę.... jak chcesz to porównać?? to jest tak jak auto osobowe i ciężarowe niby auto ma cztery koła itp ale jednak to nie to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...