kam1lek Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Witam, niedawno zmieniłem kompa na: athlon x2 4200+ Msi k9n ultra-2f 2x 1gb ddr2 800mhz goodram cl 6 8600gt palit Zasilacz to chieftec 420w Problem polega na tym ,że najczęściej przy obciążeniu kompa ( ale czasami nawet podczas pracy pod windowsem ) cały obraz zaczyna drżeć / falować , jest niewyraźny. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Na pewno odpada grafa gdyż ją wymieniłem i nie pomogło. Monitor raczej też jest sprawny gdyż na starym komputerze było wszystko OK. Pragnę dodać także ,że nie jest to spowodowane żadnymi liniami energetycznymi w ścianie , głośnikami , tranzystorami itd... , ponieważ jak mówie na starym komputerze wszystko grało a zmieniła się tylko puszka ;] Macie jakieś pomysły ? Czy to może być walnięta płyta główna ? Aha i jeszcze zauważyłem ,że problem jest bardziej widoczny gdy ramy pracują w Dual-DDR. Jednak jak każda kość chodzi na single , problem nadal pozostaje jednak występuje on trochę rzadziej. Edytowane 21 Października 2008 przez kam1lek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Sprawdź z innymi pamięciami. Jednak postawiłbym na monitor, to CRT czy LCD?,potem płytkę MSI(na ogół padaki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam1lek Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Monitor LCD. - Dokładnie to Samsung SyncMaster 940NW Wcześniej takie rzeczy się nie działy ;) Tylko odkąd jest ten nowy komp. Zapomniałem jeszcze ,że raz cały obraz dostał padki jak zaczołem coś kopiować z Pendriv'a. Dlatego coraz bardziej stawiam na płytę. Edytowane 21 Października 2008 przez kam1lek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 A odświeżanie obrazu próbowałeś zmieniać na wyższe? Na niektórych monitorach obraz drży jak jest niskie odświeżanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam1lek Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 A odświeżanie obrazu próbowałeś zmieniać na wyższe? Na niektórych monitorach obraz drży jak jest niskie odświeżanie. Tak ... próbowałem 60 i 75hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...