partyboy666 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Witam, problem: grafa wymaga zasilania 6pin + 8pin, mam tylko wtyki w zasilaczu 6pin a przejsciowki w pudle z karta nie bylo :/ 1. Czy gdzies kupie taka przejsciowke ?? 2. Czy moge sprobowac podlaczyc 6pin zamiast 8pin ?? (czy sie nie zjara nic) 3. Jak inaczej moge sie pozbyc tego problemu ?? 4. Moze ktos z Was dostal z grafa przejsciowke 6pin>8pin a nie jest mu potrzebna to chetnie odkupie. pozdro partyboy666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Witam, problem: grafa wymaga zasilania 6pin + 8pin, mam tylko wtyki w zasilaczu 6pin a przejsciowki w pudle z karta nie bylo :/ 1. Czy gdzies kupie taka przejsciowke ?? 2. Czy moge sprobowac podlaczyc 6pin zamiast 8pin ?? (czy sie nie zjara nic) 3. Jak inaczej moge sie pozbyc tego problemu ?? 4. Moze ktos z Was dostal z grafa przejsciowke 6pin>8pin a nie jest mu potrzebna to chetnie odkupie. pozdro partyboy666 jaka to grafa ?? ta z podpisu ? Edytowane 21 Października 2008 przez Lowermann Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) aaa sorka zapomnialem dopisac, chodzi o 9800gx2 PS: podpis poprawiony Edytowane 21 Października 2008 przez partyboy666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 aaa sorka zapomnialem dopisac, chodzi o 9800gx2 PS: podpis poprawiony To dziwne że producent nie dostarcza takiej przejściówki ale odpowiadając na pytania 1. Tak można kupić taką przejściówkę np tu http://www.performance-pcs.com/catalog/ind...oducts_id=21721 2. Nic ci to nie da, karta się nie uruchomi 3. Można zrobić taką przejściówkę, tylko trzeba by jakiś schemat! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) No niestety, wiem że BFG dostarcza razem z karta, od evga dostalem przejsciowke, tylko ze z 8pin > 6pin :/ schemat jakis taki znalazlem: i taki: PS: a moze daloby rade z nieuzywanej wtyczki 6pin (mam ogolnie 4 w zasilce) "dopiąć" te dwa GND do grafy ?? Edytowane 21 Października 2008 przez partyboy666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Skoro masz przejściówkę z 8 pin na 6 to ją odwróć i jakoś połącz! Na schemacie widać że 3 piny są na 12 V a 5 pinów to masa! Na drugim schemacie widać że piny są podłączone z 2 faz zasilania 12V czyli +12V1 jedna faza +12V2 +12v2 druga faza czyli standardowo w tej wtyczce 6 pinowej z zasilacza masz dobrze, więc... wystarczy dołożyć 2 dodatkowe masy tak jak ze schematu COM4 i COM8 chwila inwencji i już masz przejśćiówkę, tylko dla pewności może niech ktoś kto ma taką przejściówkę potwierdzi :) jak to dokładnie wygląda żeby czegoś nie spalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Teraz tak zaciekawiony tematem przeglądałem takie przejsciówki i mnie jedno zastanawia... Po co 5x masa i tylko 3x 12V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyboy666 Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 też mnie to zastanawia... zrobiłem tak jak pisałem powyżej, czyli włożyłem wtyczke 6pin w miejsce 8 pin a z wolnego kabla 6pin podpialem 2 piny masy, dziala bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...