Skocz do zawartości
tomkus

skaner

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam "kombajn" hp-psc 750 tzn : drukarka,skaner i kopiarka w jednym :) nie mam zastrzezen , chociarz moze jedno : do ceny - 1250 zł dalem za to cudo

:(

teraz kosztuje 850 w media :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mustek, plustek albo microtek - zadnych innych wynalazkow

zobacz testy na stronie chipa(co jak co, ale testy skanerow maja dobrze zrobione), w jakosci skanow pomiedzy poszczegolnymi skanerami duzej roznicy nie bedzie

wazne zeby mial uklad CCD(zimna katoda), bo skanery z ukladem CIS to porazka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz testy na stronie chipa(co jak co, ale testy skanerow maja dobrze zrobione), w jakosci skanow pomiedzy poszczegolnymi skanerami duzej roznicy nie bedzie

testy chipa ROTFL na twoim miejscu wogole bym sie nimi nie sugerowal no ale to juz inna bajka. Co do skanerow to polecam jakiegos HP sa przede wszystkim szybkie chociaz mustek i plustek tez sa niczego sobie

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do musteka sie zraziłem jak pożyczyłem od braciaka ale to był CIS więc może tu leży wina.

Ostatnio kupowałem dla znajomych dwa Plusteki UT16, chwalą go sobie, co prawda tylko 600x1200 ale chyba najtańszy z lampą do klisz.

Ostatnio pożyczyłem dla siebie jeden z tych kupowanych i byłem bardzo zadowolony, co prawda skanowanie negatywów jest na dobrym ale jednak amatorskim poziomie wiele też zależy od jakości samej kliszy(poza tym do tego są przecież specjalne skanery po 2-3k zł).

Skany z książek i innych papierów wychodzą bardzo dobrze, duża zaleta że można całkowicie zdemontować klapę, więc nie ma problemów z większymi formatami, nie ma też problemów na grzbietach grubych książęk, co prawda są oczywiste zniekształcenia lini tekstu ale "widzi" na dość dużą odległość.

Oczywiście wybór należy już do ciebie(do czego jest potrzebny) choć kasa, którą dysponujesz dość zawęża wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testy chipa ROTFL na twoim miejscu wogole bym sie nimi nie sugerowal no ale to juz inna bajka. Co do skanerow to polecam jakiegos HP sa przede wszystkim szybkie chociaz mustek i plustek tez sa niczego sobie

pozdrav

Lagier

ale nie chodzi mi o dokladne testy jakosci, bo jak juz wspomnialem wiekszosc skanerow CCD za ta cene oferuje podobna jakosc skanow, tylko np. o czasy nagrzewania katody, szybkosc skanowania w poszczegolnych rozdzielczosciach, wg mnie nie mogli zle przedstawic takich danych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..ja nabylem stanio ScanMaker'a 5600 Microteka. duzy i dosyc glosny ale bardzo szybki :!: generalnie to stowe wiecej nish myslish przeznaczyc ..ale jest model 4800. jednak zastanawialbym sie nad Benq piec tysiecy cos tam (ten najwyzszy model). kosztuje jakies 350 i swietnie wypadl w tescie chiplaba..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...