MeHow Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Hmmm kupilem od Mechlina procka A 1700+ ... i... na 2900+ wykrecam go leciutko na napieciu 1.6V ... ale jak daje 3000+ , to juz nie wstaje :( i teraz mam dwa problemy 1. Mozliwe, ze jest to problem za niskiego napiecia, chetnie dalbym mu gdzies 1.7V ... ale... moja plyta nie chce w biosie czegos takiego umozliwic :o :o :o , przy czym na moim starym antku moglem spokojnie dawac 1,85V :( tak wiec jak to zmienic na mojej plycie (patrz podpis), tak zebym mogl dac wyzsze napiecia? 2. Druga wersja to jest taka, ze pamieci nie wytrzymuja i to tego bym sie bardziej trzymal ;) otoz mam moje elixirki i... trzeba przyznac, ze kreca sie dobrze 181mhz.... no i wlasnie tu jest zonk. Dlaczego na tej mojej plycie nie da sie ustawic pamieci asynchronicznie??? To jest kurde jakis walek, wczesniej moglem ustawic pamieci na 333mhz, przy magistrali 133 mhz :( teraz, gdy podnioslem magistrale na 166mhz, to sie zablokowala opcja ustawien pamieci (nie da sie zmienic) i caly czas jest HCLK, czyli 166mhz, problem jednak zaczyna sie przy 3000+, bo magistrala to wtedy 186fsb, a watpie, zeby wytrzymaly to moje elixirki. Tak wiec... powiedzcie mi, czy to na tej plytce da sie jakos asynchroniczne taktowanie pamieci ustawic??? Pozdrawiam MeHow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 a czy czasem nie pojawia sie wtedy opcja hclk-33 :?: dawno nie zagladalem do biosika a teraz nie moge sie resetnac zeby to spr, ale wydaje mi sie ze przy 166 u mnie na kt3 ultra2-r pojawila sie wlasnie taka opcja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 U mnie takiej opcji brak :( Na pewno ani drgnie ! Czy to znaczy, ze ta g... plyta ma tylko synchroniczne taktowanie? Na starym palomino przeciez moglem puscic fsb 148 i pamieci na 266mhz :( kurde jakas kicha jest :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 wymien na l7s7a2 : )) tam masz szereg dzielnikow i wydajny tryb asynch. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 jest TYLKo synchroniczne taktowanie ;) pozostaje zakup pamieci 333 albo 400 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 no to udupione :( kupuje wiec 512 333mhz :( tylko czego, tak zeby sie dobrze krecilo... samsunga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 U mnie takiej opcji brak :( Na pewno ani drgnie ! Czy to znaczy, ze ta g... plyta ma tylko synchroniczne taktowanie? Na starym palomino przeciez moglem puscic fsb 148 i pamieci na 266mhz :( kurde jakas kicha jest :( Kiedys mialem to MSI. Musisz zorbic tak Ustawic FSB na 133. Pamieci na HCLK-33 (bo wtedy jest dostepna). A potem zmieniasz sobie FSB na wyzsze i pamieci nie sa przetatkowane. U mnie dzialalo mysle ze u Ciebie tez bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Ok sprawdze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...