Skocz do zawartości
Gość Pevoccer

Wyskakuje Mi Komunikat O Aktywacji Systemu!

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż, przy instalacji Windowsa jakieś kilka tygodni temu, aktywowałem Windowsa. Miałem wtedy Windows Media Player 10 i Service Pack 2. Wczoraj pobrałem ze strony Microsoftu Windows Media Player 11 i Service Pack 3. WMP 11 nie udało mi się zainstalować, ponieważ wyskoczył komunikat, iż nie można sprawdzić, czy mój Windows jest oryginalny (a jest w 100%). SP 3 zainstalował się bez problemów, ale własnie po jego instalacji pojawił się mój problem. Pojawił się komunikat, iz zostało mi 30 dni do aktywacji systemu Windows. Pomyślałem sobie: "A co mi tam, aktywuję jeszcze raz, w końcu nic mi to nie zaszkodzi, a może pomoże". Spróbowałem aktywacji przez internet, ale wyskoczył komunikat (taki, lub cos w tym stylu): Klucz aktywacyjny jest nieprawidłowy, wpisz go, ap później naciśnij "Spróbuj ponownie".

Przez telefon tez próbowałem - nie da się.

Tu powstaje moje pytanie - Czy można w jakiś sposób ominąć aktywację, lub zrobić cokolwiek, aby mój problem zniknął?

Aha, od razu mówię, że płytki z Windowsem nie mam. Windows został zainstalowany przy kupowaniu kompa, w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Windows to mógł byc conajwyzej zainstalowany przez producenta PC, a nie w sklepie. I powinienes miec nosnik lub partycje recovery.

Przy aktywacji telefonicznej nie ma opcji "nie da się". Dzwoni sie i przełacza na konsultanta, a jak nie pomoze dzwoni sie na pomoc MS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro kod jest na obudowie, to spoko, ale w którym miejscu dokładnie???

Albo masz sparaliżowany wzrok jeśli nie możesz znaleźć albo jej tam nie ma (obstawiam to drugie). Zrób fotki obudowy z każdej strony (z dołu nie musisz) to Ci powiem który to ten magiczny numer.

Byłbym zapomniał. Oczywiście wklej te fotki tu na forum :wink:

Edytowane przez Pigmej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...