Gość Pevoccer Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Otóż, przy instalacji Windowsa jakieś kilka tygodni temu, aktywowałem Windowsa. Miałem wtedy Windows Media Player 10 i Service Pack 2. Wczoraj pobrałem ze strony Microsoftu Windows Media Player 11 i Service Pack 3. WMP 11 nie udało mi się zainstalować, ponieważ wyskoczył komunikat, iż nie można sprawdzić, czy mój Windows jest oryginalny (a jest w 100%). SP 3 zainstalował się bez problemów, ale własnie po jego instalacji pojawił się mój problem. Pojawił się komunikat, iz zostało mi 30 dni do aktywacji systemu Windows. Pomyślałem sobie: "A co mi tam, aktywuję jeszcze raz, w końcu nic mi to nie zaszkodzi, a może pomoże". Spróbowałem aktywacji przez internet, ale wyskoczył komunikat (taki, lub cos w tym stylu): Klucz aktywacyjny jest nieprawidłowy, wpisz go, ap później naciśnij "Spróbuj ponownie". Przez telefon tez próbowałem - nie da się. Tu powstaje moje pytanie - Czy można w jakiś sposób ominąć aktywację, lub zrobić cokolwiek, aby mój problem zniknął? Aha, od razu mówię, że płytki z Windowsem nie mam. Windows został zainstalowany przy kupowaniu kompa, w sklepie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Windows to mógł byc conajwyzej zainstalowany przez producenta PC, a nie w sklepie. I powinienes miec nosnik lub partycje recovery. Przy aktywacji telefonicznej nie ma opcji "nie da się". Dzwoni sie i przełacza na konsultanta, a jak nie pomoze dzwoni sie na pomoc MS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 i przedewszystkim naklejke z serialem na obudowie ;) moze sklep zainstalowal wersje "demo" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 moze sklep zainstalowal wersje "demo" :lol:Właśnie dlatego: Przez telefon tez próbowałem - nie da się. Kup legala w sklepie to się będzie dało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pevoccer Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Windowsa zainstalował mi sprzedawca w sklepie, kiedy kupiłem komputer. Skoro kod jest na obudowie, to spoko, ale w którym miejscu dokładnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Najczęściej na lewej ściance. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Najczęściej na lewej ściance. albo na gornej sciance. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Albo na zadnej bo sprzedawca pewnie bardzo sie spieszyl z instalacja ze swojej kopii zapasowej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Skoro kod jest na obudowie, to spoko, ale w którym miejscu dokładnie???Albo masz sparaliżowany wzrok jeśli nie możesz znaleźć albo jej tam nie ma (obstawiam to drugie). Zrób fotki obudowy z każdej strony (z dołu nie musisz) to Ci powiem który to ten magiczny numer. Byłbym zapomniał. Oczywiście wklej te fotki tu na forum :wink: Edytowane 24 Października 2008 przez Pigmej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Albo na zadnej bo sprzedawca pewnie bardzo sie spieszyl z instalacja ze swojej kopii zapasowej... zapewne masz racje ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioolek Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Tu powstaje moje pytanie - Czy można w jakiś sposób ominąć aktywację, lub zrobić cokolwiek, aby mój problem zniknął?Nic prostrzego - Kup LEGALNEGO Windowsa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Nic prostrzego - Kup LEGALNEGO Windowsa :) Nic prostszego - zainstaluj linuksa. Polecam ubuntu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pevoccer Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 można skądś pobrać pliki "wpa.dbl" i "wpa.bak"???????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) można skądś pobrać pliki "wpa.dbl" i "wpa.bak"???????????? www.policja.gov.pl Edytowane 25 Października 2008 przez Niemiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Haha :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 można skądś pobrać pliki "wpa.dbl" i "wpa.bak"???????????? CYA Haha :D Milego ZPP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...