yemet1 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Dzis przyszedl do mnie nowy PC, bez systemu, z HD4870 na pokladzie, zasilacz 500W. Mam stary monitor CRT z 2003 r., wiec uzylem przejsciowki DVI-D-SUB. Komputer sie wlacza, bardzo szumi (najpierw szum, potem przerwa, i dalej szumi bez przerw), ale nie ma obrazu. No i jestem w kropce. Kabelek od monitora ma ulamany jeden drucik (wtyk?), czyli ma 14 drucikow zamiast 15. Moze w nim lezy przyczyna? Ale przy starym kompie obraz jest, wszystko dziala. Chyba ulamany, bo tu tez ma 14 pinow (ja nie mam 15. w tym samym miejscu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Nie wszystkie monitory potrzebują wszystkich pinów z np. D-SUB ... więc ww. pin najprawdopodobniej nie jest ułamany tylko po prostu nigdy go tam nie było. Co do reszty ... PC wyświetla na innym monitorze ? Edytowane 23 Października 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemet1 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Nie wszystkie monitory potrzebują wszystkich pinów z np. D-SUB ... więc ww. pin najprawdopodobniej nie jest ułamany tylko po prostu nigdy go tam nie było. Co do reszty ... PC wyświetla na innym monitorze ? Nie mam innego monitora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Zobacz czy zasilanie do karty jest podpięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemet1 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Komputer jest zaplombowany, dzis przyszedl, wiec nie otworze obudowy. Skoro wentylator szymi jak suszarka, to zakladam, ze jest od karty graficznej, czyli zasilanie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Pojdz do jakiegoś znajomego i zobacz czy na innym monitorze zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemet1 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Dwa razy pojawil sie obraz. Wyskoczylo logo producenta plyty glownej i dwie opcje do klikniecia: del i tab. Naciskanie nic nie dalo. Teraz znowu nie mam obrazu. To wina kabla/przejsciowki czy moze w srodku kompa cos nie dochodzi? Otworzylem obudowe i podociskalem. Od teraz pojawia sie obraz z logo producenta mobo, MSI i napisem: Pres < Tab> to switch to Post or < Del > to run Bios setup. Tylko ze naciskanie przyciskow nic nie daje, kolejny ekran sie nie pojawia. Choc nie ma zainstalowanego systemu, to chyba powinno sie bootowac. Sprawdzalem tylko z jedna koscia pamieci. Przy jednej obrazu nie ma, przy drugiej co chwila sie pojawia i znika. Jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemet1 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Wiec przejsciowka i monitor sa dobre, bo po docisnieciu obraz jest. Pojawia sie tylko logo producenta plyty glownej MSI z napisem "press <Tab> to switch to POST or <DEL> to run BIOS Setup". Tylko ekran jest zamrozony, tj. nie reaguje na przyciski i dalej nie rusza. Naciskanie DEL lub Tab nic nie daje. Klawiatura sprawna. Przy jednej kosci pamieci obraz w kolko pojawia sie i znika, bez wzgledu na wybrana kosc. Dziwne. Watpie, aby obie pamieci byly walniete. Reset mobo nie pomogl. Chyba nic wiecej nie wymysle... [w sumie temat mozna by przeniesc, bo to nie wina monitora] Edytowane 24 Października 2008 przez yemet1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...