ZONK000 OC Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Witam Szukałem tematu o tej konkretnie płycie ale nie znalazłem. Mój Abit IP35-E Poszedł z dymem wraz z E2160-płyty mi nawet wiele nie szkoda bo problemów z nią było sporo tylko procek też poleciał. Kupiłem tego gigabyta z racji braku floty na coś lepszego, do tego znowu E2160 i chciałbym się spytać jak z OC na tej płycie-czy trzeba jakiś nawiew na mostki dawać, napięcia na nich dźwigać, jest to tania stosunkowo płyta i nie chciał bym jej uwalić parę dni po kupnie. Jeśli już jest jednak temat gdzieś o tej płycie to podajcie linka i temat do usunięcia. Pozdrawiam Edytowane 23 Października 2008 przez ZONK000 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Nawiew do OC zawsze się przyda. Jak podzespół się przegrzewa to jest obowiązkowy, ale to jest oczywiste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 No kręci się procesor bajka-na napięciu 1,325V spokojnie 3GHz jest i to wystarcza mi-jeszcze jedno pytanie-biosa wgrałem najnowszego ale nie widzę opcji zmiany timingów pamięci-mam kości które zawsze chodziły i mają chodzić na 4-4-4-12 a płyta sobie je ustawia na 5-5-5-18 i chciałbym to zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finish Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Nie pamiętam opcji dokładnie, ale chyba Refresh to Act Delay trzeba zwiększyć z 34 np: na 40, lub 50. Co do płyty, to dobra płyta. Bios zawyża temp. proca i napięcia proca zaniża, ale jest ok. Dla mnie może być, ale za bardzo customowa i łatwa w sensie oc z dopracowanym biosem i niegrzejącymi się mostkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 No kręci się procesor bajka-na napięciu 1,325V spokojnie 3GHz jest i to wystarcza mi-jeszcze jedno pytanie-biosa wgrałem najnowszego ale nie widzę opcji zmiany timingów pamięci-mam kości które zawsze chodziły i mają chodzić na 4-4-4-12 a płyta sobie je ustawia na 5-5-5-18 i chciałbym to zmienić. Ctrl + F1 w biosie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Dzięki za odpowiedzi-ale jeszcze jeden problem mam-co jakiś czas, co dzień, dwa kasują mi się ustawienia co do FSB procka-napięcia, itp pozostają a tylko szyna się sama ustawia na początkowe 200 :sad: Próbowałem go na niższym taktowaniu zostawić (2500MHz) i tak samo się kasuje. Bios najnowszy (nie beta). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Właśnie czytałem o tym problemie, a stoję przed kupnem tej płyty dla kumpla i trochu nie wiem co zrobić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) Tak sobie pomyślałeś-skoro resetują się ustawienia FSB to może by ustawić normalną szynę w biosie i podkręcać procesor systemowo pod windowsem-ściągłem SpeedFAN i niema tej płyty i nie da się przetaktować, ściągłem CpuFSB i też niema tej płyty i nie da się przetaktować <_< wie ktoś może jak by można było zmienić magistrale spod systemu? Już mnie irytuje lekko mówiąc sprawdzanie co każe uruchomienie komputera czy procesor chodzi na 3,0 czy na 1,8 GHz Edytowane 29 Października 2008 przez ZONK000 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 E niee - czasy gdy się kręciło z windy mineły. Na p31 to standardowy problem. Niektóre sztuki wykazują takie objawy. Wejdź do tematu i wpisz w wyszukiwarce resetowanie - może cos ciekawego wyskoczy - panaceum żeśmy nie znaleźli - uprzedzam od razu. Może to być kwestia timingów pamięci na przykład, ale jak mówię sprawa jest zagmatwana i nie znamy rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...