tpalarczyk Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Witam! Zakupiłem dziś router Linksysa WRT54GL i nie specjalnie przyglądając się firmowemu oprogramowaniu wgrałem Tomato w wersji 1.21. Mam jednak problem z tworzeniem reguły. Chodzi o to, że zdarza mi się coś ściągać przez flashgeta i zostawiać kompa włączonego. Kiedy druga osoba chce wejść na jakąś stronę na drugim komputerze musi długo czekać i kilka razy próbować zanim na nią wejdzie. Chodzi mi o takiej stworzenie dwóch regół jak przypuszczam, żeby przeglądanie stron www miało bezwzględnie maxymalny priorytet, ściąganie przez flashgeta natomiast minimalny, ustępujący wszystkiemu. Kiedy jestem sam na jednym kompie flashget ma taką wspaniałą funkcę "monitotowania przeglądarki", że jak tylko wchdzę na jakąś stronę internetową to od razu przestaje ściągać pliki a ja przeglądam strony www bez zadyszki ;) Jak więc skonfigurować QoS w routerze, żeby na drugim komputerze było tak samo? Edytowane 23 Października 2008 przez tpalarczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...