hesus Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 mam mały problem z temperaturami na moim procku... taki konfig: e6400@2.8ghz, abit quad GT i enermax liberty 400W. chlodzony boxem + zalman stg1. z rok temu jak mierzylem tempy itd miałem ok 50st w idle. no i co dalej: kupiłem karakorum i tak z ciekawości dzisiaj chciałem sprawdzić jak to wyglada z tempami przed zmianą(pentagram przyjdzie jutro) core temp wskazywał 82st w IDLE.... biosowy wskaznik pokazuje 77-78. troche sie przeraziłem. po uruchomieniu far cry2 temp skacze do 120 (wg coretempa), i co 20-30sek mamy taką 3-4sek pauze. zrzuciłem taktowania na standradowe i tempy sie nie zmienily. ogolnie komp chodzi bez zarzutu, po przylozeniu lapy powietrze wydmuchiwane przez wentylator jest cieple, ale nie az tak bardzo.... i tu pytanie: czy te wskaźniki mogą sie mylić (w ustawieniach w biosie mam zaznaczone wylaczanie sie przy 85st...)?? czy od jakiegoś czasu nieswiadomie jade z masakra przegrzewającym się kompem?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Walnięte czujniki?Chyba nie skoro wcześniej temp. były ok. Miałem tak samo jak Ty...Po pół roku ten glut co dają do przesmarowania proca wysechł u mnie o temp. ostro do góry... Ale u Ciebie Zalman... Nałóż może jeszcze raz pastę i zobacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hesus Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 no po sciagnieciu wentylatora z zalmana została jedynie mala skorupka, takze mam juz nauczke, zeby czesciej paste zmieniać... po zalozeniu karakorum + stg1 masakra odmiana... proc @3.2ghz i 34-35 idle a w stresie pod 50 dochodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...