adivip Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Witam! Razem z kolegą ze stancji kupiliśmy internet z firmy Multimedia Polska. Podzieliliśmy go za pomocą routera. Na początku były problemy z połączeniem (firma stosuje jakieś durne zabezpieczenia związane z Mac ID) więc ustawiliśmy taki sam Mac na mojej karcie sieciowej, mojego sąsiada oraz routerze (Asus RX3041). Niby internet działa ale nie do końca.. Kiedy oboje siedzimy w necie przeszkadzamy sobie nawzajem. Gdy coś ściągam, a kolega też zacznie to ja mam przerwę. Strony wczytują się po kilka minut i w ogóle jest totalna zamuła na obu kompach. Próbowaliśmy zainstalować na obu PCtach program NetLimiter, w którym ustawiliśmy max pobieranie i wysyłanie po 50%, jednak i to nic nie dało. Ma ktoś pomysł co można z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_zepsuj Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Przywróć domyślne MACi na kartach sieciowych i nigdy nie umieszczaj w jednej sieci kilku urządzeń o takim samym adresie fizycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Witam! Razem z kolegą ze stancji kupiliśmy internet z firmy Multimedia Polska. Podzieliliśmy go za pomocą routera. Na początku były problemy z połączeniem (firma stosuje jakieś durne zabezpieczenia związane z Mac ID) więc ustawiliśmy taki sam Mac na mojej karcie sieciowej, mojego sąsiada oraz routerze (Asus RX3041). Niby internet działa ale nie do końca.. Kiedy oboje siedzimy w necie przeszkadzamy sobie nawzajem. Gdy coś ściągam, a kolega też zacznie to ja mam przerwę. Strony wczytują się po kilka minut i w ogóle jest totalna zamuła na obu kompach. Próbowaliśmy zainstalować na obu PCtach program NetLimiter, w którym ustawiliśmy max pobieranie i wysyłanie po 50%, jednak i to nic nie dało. Ma ktoś pomysł co można z tym zrobić? Ja mam rozwiaznie, wykupic abonament na 2 pc drugi powinien byc 50% taniej... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adivip Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Przywróć domyślne MACi na kartach sieciowych i nigdy nie umieszczaj w jednej sieci kilku urządzeń o takim samym adresie fizycznym.Ok zobaczę jeszcze ale czy to nie spowoduje całkowitego braku internetu? Ja mam rozwiaznie, wykupic abonament na 2 pc drugi powinien być 50% taniej... rolleyes.gifU nich jest tak, że za drugi terminal płacisz 60zł plus abonament ci wzrasta o 30%. Trochę chamska firma. W Neti dzieliłem na 3 kompy i problemów nie było. <_< Edytowane 24 Października 2008 przez adivip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_zepsuj Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Powinno działać bez problemów. Twój ISP widzi tylko router, a nie komputery podłączone do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...