robrzesz Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Witam, W związku ze stale rosnącymi cenami podzespołów (od wczoraj o 250 zł) zmuszony jestem zmodernizować swój obecny sprzęt. Specyfikacja jego jest następująca: Płyta główna: ASRock K7VT4A Procesor: AMD Sempron 2800+ 2000MHz Pamięć RAM: DDR 400/512MB CL3 Karta graficzna: ATi Radeon 9550 Dysk twardy: Hitachi 80GB Napęd: Nagrywarka DVD Nec RW ND-4550A Zasilacz: jakiś wynalazek 300W Obudowa: Eurocase ML5410 Czy coś można z tym zrobić, tzn. coś dołożyć, żeby lepiej chodziło (chciałbym pograć w jakieś nowsze gierki) . Proszę o jakieś logiczne sugestie. :rolleyes: Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczan Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Może dlatego że ceny wzrastają, odłóż kupno na nowy rok? Tak wiem wiem... można tak odkładać w nieskończoność, ale pakować się w takie starsze komponenty chyba nie warto. Gdy dolar spadnie, sprzedałbyś to, dołożył i po świętach masz dobrą platformę z 2 rdzeniowym procesorem, pamięciami DDR2 i PCI-E x16 i wszystko to na czasie, a nie tak jak tutaj u ciebie wszystko o jedną generację do tyłu :) Chyba że już na gwałt chcesz, to dokup drugie 512 Ramu koniecznie, wymień zasilacz na np. Modecom MC-350 i grafika może coś typu 7600GS/7600GT/Radeon HD2600XT/HD3650 - oczywiście pod AGP (nie napisałeś ile masz kasy). No i upoluj jakiegoś lepszego Semprona na allegro, albo Athlona XP - będzie chyba lepiej. No i z tym przy odpowiednich ustawieniach grafiki pograsz w nowsze gierki :P Edytowane 24 Października 2008 przez kaczan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Ja odradzam dokładanie czegokolwiek do tej konf. Wszystko jest do wymiany (no może poza obudową i ew. napędem DVD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robrzesz Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Ja odradzam dokładanie czegokolwiek do tej konf. Wszystko jest do wymiany (no może poza obudową i ew. napędem DVD). Tak przypuszczałem. Chodzi o to, sporządziłem sobie konfigurację nowego kompa (do 2.000 zł), ale przez rosnący kurs dolara (w ciągu 3 dni zestaw, który sporządziłem zdrożał o 500 zł) muszę się wstrzymać z realizacją tego zamierzenia na bliżej nieokreślony czas (aż się ceny ustabilizują). Myślałem, że za niedużą kasę (jakieś 100, może 200 zł) uda mi się zmodernizować stary sprzęt, żeby w coś nowszego pograć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...