powabny Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Witam, Mam nowy dysk Caviara 80 GB i problem z utworzeniem na nim partycji. Fdisk po sprawdzeniu spójności dysku pokazuje że całkowity rozmiar dysku to 10 GB. Zastanawiam sie z czego to wynika. Bios widzi dysk jako 80, włączyłem też w Fdisku obsługe dużych dysków. Prosze o rade. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 uzyj fdiska linuxa powinno pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 on pozazuje 8 10, ja robilem fdiskiem i wszystko bylo oki, pokazywal inaczej a dziala OKI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 moze uzyj innego programu moze freedisk lub poprostu particion magic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 W Partition Magic 8 nie ma zadnych problemow... Fdisk zle poprostu wyswietla pojemnosc dysku, jak nie bedziesz nic zmienial (zostaw ta wartosc co jest) bedzie oki bedziesz mial pelne 80GB... Mialem to samo zobacz moj podpis :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Witam, Mam nowy dysk Caviara 80 GB i problem z utworzeniem na nim partycji. Fdisk po sprawdzeniu spójności dysku pokazuje że całkowity rozmiar dysku to 10 GB. Zastanawiam sie z czego to wynika. Bios widzi dysk jako 80, włączyłem też w Fdisku obsługe dużych dysków. Prosze o rade. moja rada uzyj Ranish Partition Manager 2.40 - maly, szybki i sprytny ;) programik o duzych mozliwoscach i calkiem darmowy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powabny Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Ok, piekne dzieki za rady. Znalazłem patch do fdiska, podobno w starym jest błąd polegający na tym że Fdisk nie rozpoznaje dysków wiekszych niż 62 GB. Sciągłem też na wszelki wypadek Ranish PM. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...