bender83 Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Kolega składa komputer dla znajomej. Ma być mały, cichy i oszczędny więc wybraliśmy Atoma 330. Do tego obudowa jak w temacie czyli Modecom Feel 202. Do tej obudowy montuje się napęd slimowy i niby wszystko było by cacy gdyby nie to, że zaczęliśmy się zastanawiać jak go się podłącza do płyty. Czy do takich obudów jest dołączony adapter ze złącza jakie jest w napędach typu slim na ata/sata czy trzeba jakoś samemu kombinować? Edytowane 24 Października 2008 przez bender83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 slim na sata ma zwykle zlacza - tasma i zasilanie - te na ata maja czesto bardzo rozne i ciezko o przejsciowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaskoor Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Witam, w zestawie zobudowa jest taki mały przejsciorek z wyjscia ata-slim na zwykły kabel ata, napędy sata-slim mają takie same złącza jak kazde inne urządzenie sata (wąski kabelek sygnałowy i szerokie zasilanie) a ja mam nastepującepytanie, jak to gawno uruchomic :\ mianowicie mam kłopot z płytką itx i obudową, po podłączeniu zasilania do zmontowanego komputerka zakreci sie przez chwilkę wiatraczek na chipsecie i całosc zamiera, po wcisnięciu guzika power dzieje sie to samo, kilka obrotów, wentylk, tak z pół sekundy i całosc stop. po podłączeniu zwykłego zasilacza atx całosc wstaje i działa. podejżewam uwalony modulik konwertujący napięcia z 12V podawanych przez zasilacz na wymagane przez płytke i pozostałe podzespoły 5V i 3.3V, celem sprawdzenia podłączyłem inny zasilacz12V i reakcja jest taka sama. źle podłączam kabel do płyty głównej ?? można go podłączyc w obie strony, chodzi o ten łączący moduł "zasilacza" z płytą:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...