elfuego Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 więc panowie jak go podkręcić na tej płycie asus K8V-X SE - wiem że to dziadostwo ale jest potrzeba. semp 2800 1.6ghz s754 ddr 400 , 1.5 gb szef 400W gf 7300gt leciał na 670/1660. podkrecałem na k7 semprona .tam było prosto mnoznik up fsb up i tyle .wiecej nie było sensu bo cienka płyta i mozna było uwalić dysk i grafe. na K8V-X SE jakies htt o co tu chodzi z tym czytam i niby sie to podnosi z fsb.ale przy oc sie obniża. wie ktoś może jak sie do tego zabrać , wystarczy spokojnie 2ghz wiecej nie potrzebuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 W skrócie htt na 250 250x8=2ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=158-10 Z racji zastosowanego chipsetu podkręcanie jest raczej skromne. Taktowanie magistrali procesora 225 MHz to jest raczej skromny wynik i naraża on na uszkodzenia nie tylko kartę graficzną ale i dysk twardy, które są bardzo wrażliwe na wyższe niż przewiduje specyfikacja taktowanie magistrali PCI oraz AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 dobra dzieki za zainteresowanie .poczytałem na temat podkrecania na k8 ,na tej płycie trza se dac duuupie rumianku szkoda mi dysków , ate 150mhz to raczej nie odczuje, za 45 zeta dostane nforca starego do go na 2,3 ghz pociagne o ile goodram sie da wyciągnąć ponad 400mhz.- ktoś kręcił good ramy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...