Skocz do zawartości
MaTiXoN

Części Do Kompa Za 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szanownych użytkowników forum.

Chce sobie zmodernizować troszkę kompa, nie zależy mi na oc w ogóle i nie chcę się w to bawić chcę aby komp chodził jak skała. Części jakie mnie interesują to:

płyta, procek, ram, karta graficzna no i pewnie jakiś zasilacz do tego.

hmm w temacie na dzień dzisiejszy za bardzo się nie orientuję (ostatnio kompa kupowałem jakieś 5lat temu, składak oczywiście). Ale przejrzałem kilka tematów i z tego co widzę to jakiś szał na intela nastał. tzn. kupować intel+P45 i max. OC, ale mnie takie coś zupełnie nie interesuje. Kompa używam m.in. jakaś dobra gra (typu nfs, gta, mafia, pes), net, a do filmów to mam zestaw kina domowego ;).

Chciałem też się poradzić co do AMD Athlon 64 X2 6000+ BOX + jakaś płytka AM2+ GoodRam 2?4?gb+GPU?+zaiłka? co myślicie o ten procesor mi chodzi;)

dziękuję z góry za wszelkie rady, pozdrawiam bajo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja proponuje wybrać z zestawów Miguela

np:

Procesor : AMD Athlon X2 5200+ Brisbane 65nm - 199 zł

Płyta Główna : Gigabyte MA74GM-S2H - 190 zł

RAM : A-Data 2x2GB 800MHZ Extreme Edition - 215 zł

Palit Radeon HD4850 512MB - 439 zł

Zasilacz: Pentagram CAV-500-A12S - 180 zł

zostanie jeszcze sporo kaski która morzesz wpakowac w procesor na taki jak zaproponowales

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ta płytka Gigabyte to dobra? ;/, potrzebuje ogólnie jakiś informacji a ty mi wyjeżdżasz z takim zestawem niczym go nie argumentując .

Także procek już mam i raczej nim będzie AMD Athlon 64 X2 6000+ BOX (Socket AM2, 125W).

RAM myślę że 2x2GB GoodRam CL5 bedzie dobrze.

Zailacz: Amacrox Warrior AX450-PNF myślę ze będzie OK i wystarczy, czytałem sporo opinii o nim.

No i podstawa płytka do tego? I karta graficzna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ty mi wyjeżdżasz z takim zestawem niczym go nie argumentując

Argumentem niech będzie user, który go "złożył".

Płytka główna jest niezła. Sam posiadam pamięci GoodRAM 800mhz CL5 i nie narzekam. Zasilacz dobry.

Grafika, jeśli się zmieścisz w budżecie ( ceny z dnia na dzień idą do góry ) to szukaj HD4850.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[AMD][AM2] Płyta GigaByte GA-MA74GM-S2H mATX VGA

[AM2] Procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ BOX TDW 125W

[PCIE] Karta PowerColor HD4850 512MB AX4850 512MD3-H

Pamięć DDR2 2x2GB PC6400 800MHz Goodram CL5 GR800D264L5/4GDC

Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm

Okej dzięki, na taki zestaw postawie wychodzi dokładnie 1450zł +przesyłka w Apollo.pl. Mam nadzieję że będę zadowolony. Tylko ta płyta ma kartę graficzną zintegrowana a jest mi to całkowicie zbędne;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi