MaTiXoN Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Witam, szanownych użytkowników forum. Chce sobie zmodernizować troszkę kompa, nie zależy mi na oc w ogóle i nie chcę się w to bawić chcę aby komp chodził jak skała. Części jakie mnie interesują to: płyta, procek, ram, karta graficzna no i pewnie jakiś zasilacz do tego. hmm w temacie na dzień dzisiejszy za bardzo się nie orientuję (ostatnio kompa kupowałem jakieś 5lat temu, składak oczywiście). Ale przejrzałem kilka tematów i z tego co widzę to jakiś szał na intela nastał. tzn. kupować intel+P45 i max. OC, ale mnie takie coś zupełnie nie interesuje. Kompa używam m.in. jakaś dobra gra (typu nfs, gta, mafia, pes), net, a do filmów to mam zestaw kina domowego ;). Chciałem też się poradzić co do AMD Athlon 64 X2 6000+ BOX + jakaś płytka AM2+ GoodRam 2?4?gb+GPU?+zaiłka? co myślicie o ten procesor mi chodzi;) dziękuję z góry za wszelkie rady, pozdrawiam bajo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 ja proponuje wybrać z zestawów Miguela np: Procesor : AMD Athlon X2 5200+ Brisbane 65nm - 199 zł Płyta Główna : Gigabyte MA74GM-S2H - 190 zł RAM : A-Data 2x2GB 800MHZ Extreme Edition - 215 zł Palit Radeon HD4850 512MB - 439 zł Zasilacz: Pentagram CAV-500-A12S - 180 zł zostanie jeszcze sporo kaski która morzesz wpakowac w procesor na taki jak zaproponowales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 A teraz weź poprawkę na aktualne ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 poprawke wezmie sobie kolega zakladajacy temat w budrzecie napewno sie zmiesci. ja tylko zasugerowalem za jakimi czesciami ma sie rozgladac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 bobras no offence, zerknij kiedyś do słownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiXoN Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 a ta płytka Gigabyte to dobra? ;/, potrzebuje ogólnie jakiś informacji a ty mi wyjeżdżasz z takim zestawem niczym go nie argumentując . Także procek już mam i raczej nim będzie AMD Athlon 64 X2 6000+ BOX (Socket AM2, 125W). RAM myślę że 2x2GB GoodRam CL5 bedzie dobrze. Zailacz: Amacrox Warrior AX450-PNF myślę ze będzie OK i wystarczy, czytałem sporo opinii o nim. No i podstawa płytka do tego? I karta graficzna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 a ty mi wyjeżdżasz z takim zestawem niczym go nie argumentując Argumentem niech będzie user, który go "złożył". Płytka główna jest niezła. Sam posiadam pamięci GoodRAM 800mhz CL5 i nie narzekam. Zasilacz dobry. Grafika, jeśli się zmieścisz w budżecie ( ceny z dnia na dzień idą do góry ) to szukaj HD4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTiXoN Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 [AMD][AM2] Płyta GigaByte GA-MA74GM-S2H mATX VGA [AM2] Procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ BOX TDW 125W [PCIE] Karta PowerColor HD4850 512MB AX4850 512MD3-H Pamięć DDR2 2x2GB PC6400 800MHz Goodram CL5 GR800D264L5/4GDC Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm Okej dzięki, na taki zestaw postawie wychodzi dokładnie 1450zł +przesyłka w Apollo.pl. Mam nadzieję że będę zadowolony. Tylko ta płyta ma kartę graficzną zintegrowana a jest mi to całkowicie zbędne;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 No i masz niezły zestaw. Jeżeli się nie mylę, to w idlu 4850 się wyłącza [hibernuje], a pracuje integra, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...