silvermax Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Proszę o opinie na temat LQ do takiego konfigu: Intel C2D E6300 @ 3.5GHz Radeon HD4850 Złożyłem taki zestawik: Cena przekracza 1000 zł, ale większość części będę próbował kupić od osób trzecich. Co sądzicie o zestawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Proszę o opinie na temat LQ do takiego konfigu: Intel C2D E6300 @ 3.5GHz Radeon HD4850 Złożyłem taki zestawik: [imag]http://s6.zapodaj.net/images/73666922.jpg[/img] Cena przekracza 1000 zł, ale większość części będę próbował kupić od osób trzecich. Co sądzicie o zestawie? jesli bedzie kupowane uzywane, to ok, ale jesli kupisz nowki, to pare bym zmienil. blok GPU na MCW60-R, rez na pompe - XSPC, a do tego zamiast zlaczek koolance to zwykle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 czemu zlaczki bys zmienil, przeciez to najwyzsza klasa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 http://www.cooling.pl/feser-szybkozlaczka-...ukt,551060.html tańsze, ładniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 http://www.cooling.pl/feser-szybkozlaczka-...ukt,551060.html tańsze, ładniejsze rzecz gustu, dla mnie wyglądają jak zwykłe złączki SM i dla mnie wogóle nie są ładniejsze <_< zmieniłbym pompkę na wersję swiftecha, tańsza a to samo co Laing, ponadto nie potrzebna ci będzie wersja z gwintowanymi króćcami bo i tak przewidujesz top. więc po co przepłacać kolejna sprawa lepiej się dowiedzieć czy złączki koola 10/13 wejdą Ci na ten blok MNP, obawiam się że rozstaw otworów może byc za mały i złączki będą o siebie haczyć i na koniec pytanie, czy masz UV w budzie? bo jak się nie mylę to ten wąż pod UV "świeci" na niebiesko, więc płyn zielony i niebieski wąż może dać "ciekawy" efekt :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyline2000 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) lepiej zamiast tego prisona wez HYDRE, ja wlaśnie zrobiłem zamiane z prisona na HYDRE i jestem bardzo zadowolony, a jak zagadasz do kynka to ci nawet sprzeda w bardzo dobrej cenie (niższej niz ten prison ^^) Edytowane 25 Października 2008 przez skyline2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 większość części będę próbował kupić od osób trzecich Akurat coś z tego to będziesz miał ciężko kupić z drugiej ręki. Polecam jakieś zakupy na wyspach np. www.chilledpc.co.uk albo www.watercooling.co.uk Ja właśnie coś tam chce wykombinować tylko funt troche spadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Polecam jakieś zakupy na wyspach np. www.chilledpc.co.uk albo www.watercooling.co.uk Ja właśnie coś tam chce wykombinować tylko funt troche spadnie. sądzę, że różnice w cenie zrównoważy koszt przesyłki :) co do spadku ceny funta to szybko na to bym nie liczył, właśnie z powodu kryzysu wartość naszego PLN leci w dół :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 @Arni Sliczne dzieki za te zlaczki Fesera. Markowe i tanie, ogromne dzieki ;) wczesniej przegladalem wszystkie zlaczki na cooling-u i nic nie wyczailem... dziekuje ;) pewnie sa stworozne do weza fesera. jeszcze jedno pytanie; czy plyn fesera przewodzi prad czy nie, bo sam juz nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 teoretycznie nie ale nie ma 100% pewności, ja na przykład miałem 3 powodzie i nic. a ktos inny miał jedną "wpadkę" i kupa. ale sądzę, że faser lepszy od demineralki lub borygo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) nie chce zakladac kolejnego tematu: jaka wybrac dobra bude, przede wszystkim musi byc duza a nawet ogromna pod WC. Obecnie mam CM690 i jest sporo przymala nawet na AC. @Celin dlaczego miales az 3 powodzie. powoli zrazam sie do WC ;( Edytowane 25 Października 2008 przez silvermax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Bo pod wpływem składał :lol2: Feser nie przewodzi jak wszystko ... czyli jak dostanie kurzu to say goodbye buda ? obejrzyj wc seby miał w niej antec x00 coolermaster stacker lian li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 ale to drogie budy, moze sharkoon rebell 12? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 @Celin dlaczego miales az 3 powodzie. powoli zrazam sie do WC ;( eksperymenty na NK12 ;p ja nie mam do nich szczęścia, teraz tylko SM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 ale to drogie budy, moze sharkoon rebell 12? Antec 300 i chłodnica na zewnątrz? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 ja nie wiem co to znaczy za malo miejsca nawet na AC. widzialem juz kilka WC w CM690 i wiem ze da sie to zrobic, no ale coz. najtaniej do WC, to szefcio. Ale moze sie nie podobac. z ladniejszych to rowniez antec 300 i chlodnica przykladowo na radboxie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) w takim razie moze cos wykombinuje z moim cm690. Gdzie zamontowac chlodnice? prawdopodobnie na TOPie tylko w jaki sposob? Edytowane 26 Października 2008 przez silvermax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 w takim razie moze cos wykombinuje z moim cm690. Gdzie zamontowac chlodnice? prawdopodobnie na TOPie tylko w jaki sposob?to zalezy od mobo. w CM690 spokojnie miesci sie BWA 122 na gorze. teraz pytanie jak wysoko masz socket procesora. jesli dosc nisko, to nie powinno ci to wcale wadzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 w takim razie moze cos wykombinuje z moim cm690. Gdzie zamontowac chlodnice? prawdopodobnie na TOPie tylko w jaki sposob? http://picasaweb.google.pl/WaterCoolingPC/MyPCRev1# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 E tam, myśle ze trzeba Ci TC na plecach. http://www.imgx.org/public/view/full/12078 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermax Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) @gregor666 bardzo ciekawe rozwiazanie, najbardziej mi sie podoba ;) tylko gdzie mozna kupic takie katowniki aby przymocowac chlodnice do budy? jeszcze jedno; kroccami do dolu? Edytowane 26 Października 2008 przez silvermax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Króćcami do góry bo na dole masz zasilacz, a co do mocowania to można coś wykombinować samemu po wizycie np w Castoramie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...