Skocz do zawartości
silvermax

Zestaw Lq W Cenie Do 1000 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o opinie na temat LQ do takiego konfigu:

Intel C2D E6300 @ 3.5GHz

Radeon HD4850

Złożyłem taki zestawik:

[imag]http://s6.zapodaj.net/images/73666922.jpg[/img]

Cena przekracza 1000 zł, ale większość części będę próbował kupić od osób trzecich.

Co sądzicie o zestawie?

jesli bedzie kupowane uzywane, to ok, ale jesli kupisz nowki, to pare bym zmienil.

blok GPU na MCW60-R, rez na pompe - XSPC, a do tego zamiast zlaczek koolance to zwykle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzecz gustu, dla mnie wyglądają jak zwykłe złączki SM i dla mnie wogóle nie są ładniejsze <_<

zmieniłbym pompkę na wersję swiftecha, tańsza a to samo co Laing, ponadto nie potrzebna ci będzie wersja z gwintowanymi króćcami bo i tak przewidujesz top. więc po co przepłacać

kolejna sprawa lepiej się dowiedzieć czy złączki koola 10/13 wejdą Ci na ten blok MNP, obawiam się że rozstaw otworów może byc za mały i złączki będą o siebie haczyć

i na koniec pytanie, czy masz UV w budzie? bo jak się nie mylę to ten wąż pod UV "świeci" na niebiesko, więc płyn zielony i niebieski wąż może dać "ciekawy" efekt :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej zamiast tego prisona wez HYDRE, ja wlaśnie zrobiłem zamiane z prisona na HYDRE i jestem bardzo zadowolony, a jak zagadasz do kynka to ci nawet sprzeda w bardzo dobrej cenie (niższej niz ten prison ^^)

Edytowane przez skyline2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

większość części będę próbował kupić od osób trzecich

Akurat coś z tego to będziesz miał ciężko kupić z drugiej ręki.

Polecam jakieś zakupy na wyspach np. www.chilledpc.co.uk albo www.watercooling.co.uk

Ja właśnie coś tam chce wykombinować tylko funt troche spadnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam jakieś zakupy na wyspach np. www.chilledpc.co.uk albo www.watercooling.co.uk

Ja właśnie coś tam chce wykombinować tylko funt troche spadnie.

sądzę, że różnice w cenie zrównoważy koszt przesyłki :)

co do spadku ceny funta to szybko na to bym nie liczył, właśnie z powodu kryzysu wartość naszego PLN leci w dół :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Arni

Sliczne dzieki za te zlaczki Fesera. Markowe i tanie, ogromne dzieki ;)

wczesniej przegladalem wszystkie zlaczki na cooling-u i nic nie wyczailem... dziekuje ;)

pewnie sa stworozne do weza fesera.

jeszcze jedno pytanie; czy plyn fesera przewodzi prad czy nie, bo sam juz nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce zakladac kolejnego tematu:

jaka wybrac dobra bude, przede wszystkim musi byc duza a nawet ogromna pod WC. Obecnie mam CM690 i jest sporo przymala nawet na AC.

@Celin

dlaczego miales az 3 powodzie. powoli zrazam sie do WC ;(

Edytowane przez silvermax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem co to znaczy za malo miejsca nawet na AC. widzialem juz kilka WC w CM690 i wiem ze da sie to zrobic, no ale coz.

najtaniej do WC, to szefcio. Ale moze sie nie podobac.

z ladniejszych to rowniez antec 300 i chlodnica przykladowo na radboxie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie moze cos wykombinuje z moim cm690. Gdzie zamontowac chlodnice? prawdopodobnie na TOPie tylko w jaki sposob?

to zalezy od mobo. w CM690 spokojnie miesci sie BWA 122 na gorze. teraz pytanie jak wysoko masz socket procesora. jesli dosc nisko, to nie powinno ci to wcale wadzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi