azl Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Witam! Stary wiatrak w moim Modecomie MC-400 zaczyna się dławić, a więc czas pomyśleć nad nowym. Chcę by był cichy i w miarę tani (do 40zł). Wybór wentylatora to chyba dość prosta sprawa i napewno szybko ktoś mi doradzi, ale jest jeszcze jedno pytanie: czy nie będzie żadnych problemów z jego instalacją? Nie trzeba będzie nic lutować itd.? Z góry dzięki za rady, pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Witam! Stary wiatrak w moim Modecomie MC-400 zaczyna się dławić, a więc czas pomyśleć nad nowym. Chcę by był cichy i w miarę tani (do 40zł). Wybór wentylatora to chyba dość prosta sprawa i napewno szybko ktoś mi doradzi, ale jest jeszcze jedno pytanie: czy nie będzie żadnych problemów z jego instalacją? Nie trzeba będzie nic lutować itd.? Z góry dzięki za rady, pozdrawiam :) Slip Stream 1200rpm/800rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Witam! Stary wiatrak w moim Modecomie MC-400 zaczyna się dławić, a więc czas pomyśleć nad nowym. Chcę by był cichy i w miarę tani (do 40zł). Wybór wentylatora to chyba dość prosta sprawa i napewno szybko ktoś mi doradzi, ale jest jeszcze jedno pytanie: czy nie będzie żadnych problemów z jego instalacją? Nie trzeba będzie nic lutować itd.? Z góry dzięki za rady, pozdrawiam :) S-Flex 800/1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azl Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Dzięki, a będzie trzeba się męczyć jakoś z instalacją czy tylko śrubokręt w ruch i zrobione? Przepraszam za takie głupie pytanie, ale nigdy nie demontowałem wentylatora w zasilaczu. Edytowane 25 Października 2008 przez azl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Zerknij tutaj... http://psufaq.wordpress.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Osobiście mam w modecomie acutaka pracującego na 5v i z zasilacza wylatuje letnie powietrze ;) A obudowa to jakiś codegen stary ;) Niestety kabelki są zlutowane na stałe, więc chyba najlepszym wyjściem będzie ucięcie starych kabelków od wentylatora i podłączenie nowego wentylatora pod 5v bądź 7v z molexa albo pod regulator obrotów. Co do wentylatora to scythe s-flex będzie najlepszy Edytowane 25 Października 2008 przez eyah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...