Skocz do zawartości
TwisT

Psują Się Instalacje Programów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak zwykle pisze bo mam problem ;/

Tym razem problem mam taki, że instalatory po paru godzinach same się psują. Nie wiem po jakim dokładnie odstępie czasu. Dobra do rzeczy.

Ściągam kodeki ale nie instaluje, cos tam robie po necie chodze, chce obejrzec film. no to instaluje sciagniete kodeki a tam blad ze archiwum uszkodzone lub niekompletne.

Dzialo mi sie tak z wieloma aplikacjami. np. daemon tools. pojawia sie blad ze archiwum jest niekompletne lub uszkodzone i koniec. nic nie idzie zrobic. albo mam instalator gry w 40 czesciach z czego pierwsza czesc jest samorozpakowujaca (exe) i tez przestaje dzialac. sciagam TYLKO 1 PART i juz dziala wszystko. no rozpakowuje instalator instaluje gre, zrestartuje komputer i gra juz nie chce dzialac. zeby zagrac musze zainstalowac. zeby zainstalowac znow musze sciagnac part 1 z archiwum bo oczywiscie instalator juz nie dziala.

Postanowilem zainstalowac ponownie system i... i ciagle tak sie dzieje..

jest to strasznie denerwujace, szczegolnie jak pojde gdzies zostawiajac sciaganie przychodze a instalator juz nie dziala.

Wyczytalem takze ze jak sie da podglad pliku w heksadecymalnym i beda same "00" to znaczy ze plik jest pusty. instalatory ktore ogladalem to na poczatku ze 30 linijek maja 00 ( co pewien czas jest cos innego) a potem juz normalnie (wszystko inne tylko nie 00)

Prosze o pomoc

Dobra teraz wiem ze instaltory nie sa uszkadzane.. poprostu nie chca dzialac. Np. sterowniki z nvidii moge normalnie rozpakowac winrarem ale jak zamiast rozpakowania dam dwuklik to pisze ze instalacja uszkodzona lub niekompletna. co gorsza, dzis formatowalem kumplowi dysk i wgralem JEGO ORGINALNA wersje xpka home edition (ja mam professional) i u niego tak sie zaczelo dziac. tzn, instalatory nei dzialaja. to tak pisze jak by ktos chcial mowic ze mam zla wersje systemu albo mam robic formata (4 w tym tygodniu zreszta)...

Edytowane przez TwisT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem bardzo podobny problem, ale z pendrivem - po pół roku używania pojawiły się problemy z nagrywaniem pustych sektorów w pierwszym kopiowanym pliku... Po prostu musiałem najpierw skopiować cokolwiek żeby kolejne pliki były ok. Szczerze mówiąc nie doszedłem gdzie leżała wina i mam po prostu nowego flasha :P Wyglądało to na problem z inicjalizacją transferu (fakt że był to szybki PQI...), albo opóźnienie zapisu przez antywirusa(? chociaż w pracy i w domu mam inne AV).

Wywal na próbę antywira i sprawdź jeszcze jak masz ustawioną optymalizację zapisu dla dysku (wydajność czy bezpieczeństwo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wyglada optymalizacja : http://img515.imageshack.us/img515/4789/optjb1.png Nawet jak bym chcial to nie moge zmienic ;s

a tu prosze bardzo: http://img395.imageshack.us/img395/6869/vjfe5.png

każde okno to inny instalator.

Odinstalowanie av nie pomoglo.

HD tune nie znalazl bledow zadnych wiec wnioskuje ze to nei dysk jest problemem.

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 19:08:02, on 2008-10-26

Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16735)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE

C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE

C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE

C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe

C:\PROGRA~1\WapSter\WAPSTE~1\AQQ.exe

C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe

C:\WINDOWS\system32\PnkBstrB.exe

C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll

O2 - BHO: Java Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\ssv.dll

O2 - BHO: Java Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll

O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll

O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [soundMan] SOUNDMAN.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [AlcWzrd] ALCWZRD.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [sunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [AQQ] C:\PROGRA~1\WapSter\WAPSTE~1\AQQ.exe

O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe" -autorun

O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/shoc...ash/swflash.cab

O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe

O23 - Service: PnkBstrB - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrB.exe

--

End of file - 3594 bytes

nie wiem czy ma sens ale log hj

Edytowane przez TwisT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę tu nic dziwnego... Powiem tyle - jak jesteś zdesperowany to zrzuć wszystko z dysku, wywal partycje i daj czysty system nawet bez sterowników. I przetestuj na pojedynczym archiwum/programie z którym są problemy. Jeśli będzie się rąbać jużna początku to musi być problem sprzętowy. A jeśli nie, to stopniowo trzeba będzie dogrywać rzeczy i sprawdzać. Chyba że znajdzie się ktoś kto miał podobne przeboje.

Druga rzecz - "zrobiło się" z dnia na dzień? Czy przy postawieniu sysa? Nic nie instalowałeś nowego akurat? Jakiś sterowników do chipsetu? Nie bawiłeś się ostatnio biosem?

Przypomniało mi się że kiedyś miałem problemy z błędami CRC gdy zmieniałem wielkość partycji na dysku nie zrobiłem pełnego formatowania. tylko szybkie. Sypało errorami przy każdym większym archiwum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie nie wiem kiedy dokladnie tak sie zrobilo. jakos tak z dnia na dzien ja to ujales. natomiast u kolegi odrazu po formacie chcial zapisane na drugiej partycji odpalic stery i nie dzialaly.

ale juz wiem co jest zle. win32.daum.a

takie gowienko ktore zasyfia pliki exe. w 20 min wywalilem 300 plikow z systemu.

z tego co wyczytalem to tylko kaspersky i f-prot czy jakos tak umie usunac tego wirusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi