Pinioo Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Moja zasiłka to jakis niemiecki LPK9-420W , solidny jak to niemiecki. Mam go dwa lata do configu sempron s754 2800+@2.6gb na podwyższonych napięciach + dysk 80 + dvd + dwa wentyle 80 , jeden na procu , drugi na vga. wszystko po OC. Mam zamiar kupic Pentiuma DC E5200 + nowa płytke i 2gb ramu , a reszte zostawic i pytanie czy ma ktos podobną zasiłke albo moze coś poradzic , bo fundusz mam lekko ograniczony. Proc pojdzie pod OC oczywiscie. To , co znalazłem o nim na niemieckiej stronie : passive PFC • +3.3V: 25A • +5V: 35A • +12V: 18A • combined power: +3.3V & +5V: 200W Leistungsdaten/Ausstattung: (4.78) Preis-/Leistung: (5.00) Qualität: (4.89) Support: (4.78) Cena ok. 35 euro . mierzenie miernikiem nie wchodzi w gre bo nie posiadam sprzętu :) NIgdy nie było z nim problemów, kupiony w zaufanym sklepie więc chyba nie wcisneli [ciach!]a. Zasilacze to jedyny komponent co do których nie posiadam większej wiedzy. Cos ze kiedys były mocniejsze 5V teraz 12 V :S. Proszę o konkretne porady z uzasadnieniem :) Edytowane 25 Października 2008 przez Pinioo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Linkword - ta marka jest na czarnej liście zasilaczy w FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinioo Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 no to mój jakiś wyjątkowy model , bo przeżył dwa lata katowania , z czego rok chodzil 24/7 , a drugi 12 godzin na dobe na WoWie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 ale już z nowymi procami może nie dać rady - lepiej kup coś w rodzaju modecom mc400 lub chieftec 400-101A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 ...Mam go dwa lata do configu sempron s754 2800+@2.6gb na podwyższonych napięciach + dysk 80 + dvd + dwa wentyle 80 , jeden na procu , drugi na vga. wszystko po OC. Mam zamiar kupic Pentiuma DC E5200 + nowa płytke i 2gb ramu , a reszte zostawic...A grafiki nie będziesz musiał wymienić ? Bo coś mi się widzi że masz AGP, a nowej płyty z AGP ze świeczką szukać, chyba że jakiś wynalazek Asrocka 4 Core Dual. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinioo Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Ze świeca szukac to 8600 na agp. Ja mam PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...