Skocz do zawartości
maxio1234

Czy Wyrobie Sie W Cenie? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.. Mam ogromny problem, poniewaz zlozylem swoj "komputer mazen" ale obawiam sie ze moze zabraknac kasy :( Przejde do konkretow:

1. Procesor: Intel Core 2 Quad Q9550

2. Plyta glowna: ASUS P5Q-E (ew. PRO, ale czym one sie roznia?)

3. Karta: ATI RADEON HD4870x2

4. Zasilacz mysle ze 650W, jakiejs renomowanej (i niedrogiej marki).. Nwm zabardzo jaki

5. Naped: Nagrywarka Pioneer

6. Obudowa: Jaka polecicie? Ma byc ladna, tania i dobra ;P

7. Ram: 4GB OCZ 1066Mhz DDR2

!8. Monitorek z full hd? (22 lub 24 cali)

Powiem tak: na jednostke mam przeznaczone do MAX!! 4000zl. Oddzielne pieniazki mam tez na monitor (w granicach rozsadku.. 1.5k?).. Patrzac na allegro ceny takiej jednostki przekraczaja lekko 4000zl, a jak mowie.. Mam do wydania krytyczne maximum 4k!! Co byscie mi poradzili?? Moze znacie jakis "dobry" sklep internetowy (znany i polecany) gdzie dostal bym wszystkie wyzej wymienione produkty w moich granicach cenowych?? A moze w jakims sklepie przy kupnie tak drogiego sprzetu otrzymam upust, dzieki ktoremu zmieszcze sie w przedziale?? A moze czekac na spadek cen Quadow po premierze nehalemow?? Prosze, pomozcie :(

Edytowane przez maxio1234

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz Corsair TX 650W.

Ram Apogee/Transcend 2x2GB, lub ww. A-Data EE.

Obudowa Antec Three Hundred, a jak masz więcej $$$ to możesz się szarpnąć nawet na jakiegoś TT Tsunami czy CM 690, chociaż najlepszy tutaj wydaje się Twelve Hundred, to kasy nie starczy.

Ewentualnie możesz zejść z procem do Q9450, jeśli nie masz zamiaru mocno kręcić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx UP2 & UP4 :P Tylko jak patrze np. na esc to za sam procek i karte wychodzi 3000 zl.. Ta cena mnie przeraza i przytlacza :-| Na allegro jest deczko taniej ale to roznica zedu 300 zl.. Zreszta wiadome jak jest z allegro.. Jest wogole jakas mozliwosc kupienia tego zestawu za taka sume?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nieee.. Tak nie bedzie.. Zaczekam chocby do przyszlego roku z zakupem pc... miesiac temu za taki sprzeta dal bym tysiac zl mniej niz teraz.. To jest nie do pomyslenia.. Poczekam na spadek, beda nowe czesci i pewnie nawet nie bede zalowal ze kupno pc mi sie lekko "odwleklo" :)

PS.. A moze w przyszlym roku nawet nehalema kupie?? A moze nawet poczekam do czerwca i kupie karte z dx11? nwm jaki to ma sens ale mam czas do namyslu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi