Goru Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) Taśmą to się podpina dyski ATA a to są dyski SATA(nowsze, szybsze; podpinane kabelkiem do płyty). Ja do swojego musiałem dokupić tylko przejściówke do zasilania HDD a tak to wszystko jest odrazu. Edytowane 28 Października 2008 przez goru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) Jeżeli tylko możesz to poczekaj z zakupami do stycznia lutego. Dolar już tanieje i mało prawdopodobne aby znowu zdrożał. Do tego na razie nakłada się okres przedświątecznych zakupów. W sumie to wszystko podnosi ceny nawet o 30%. Rekomendacja czekać na nowy rok a przy okazji starsze części mogą potanieć po premierze i7, x58 i popularyzacji ddr3 (choć co tanienia pamięci ddr2 to tylko do pewnego momentu, potem jak kiedyś ddr zaczną znów drożeć bo produkcja zostanie wstrzymana. Teraz wracając do zestawu: E8500 i P35 dobrej jakości na przykład abit pro + dobry cooler grafika ATI 4870 - do 1680*1050 zdecydowanie wystarczy a o wiele tańsza od 280 Pamięć AData Ex Edition 2*2gb 1066 dysk samsung F1 albo seagate baracuda 7200.11 może byc 500'tka Buda Chieftec Zasilacz BeQuite W tej cenie zmieścił by się też monitor 22" IIyama jeżeli byś poczekał na spadki cen do stycznia. Może być? Kupiłem ale mam prośbę żebyście mi jeszcze odpowiedzieli na te pytanka na procesorze piszę box czyli z zamontowanym chłodzeniem więc jak założę na niego inny cooler? A drugie pytanko czy jakieś kable taśmy są mi jeszcze potrzebne by to poskładać i czy do zasilania karty trzeba mi jeszcze jakieś przejściówki czy to wszystko będzie w zestawie??? Co nagle to po diable ;) ale niech ci dobrze służy :) Edytowane 29 Października 2008 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Chłopaki jadę właśnie kupić myszkę i klawiaturę ale płyta asua p5q-e ma jedno wejście ps/2 to co, klawiatura do ps/2 a mysz kupić na usb ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Mysz na USB to wydatek 50 zł. Dodatkowo, jest precyzyjniejsza. Chociażby taki A4tech X750BF. Maxymili - nie brałbym Abita - mimo że to świetna płyta, to firma już nie istnieje i mogą być problemy z supportem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drapi13 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Czytam sobie forum i wyczytałem że trzeba aktualizować bios płyty głównej żeby procesor poprawnie,pracował czy ja też będe musiał aktualizować bios??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...