Skocz do zawartości
pci

Propozycja Zmian Na Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taką propozycję:

Większość topików to prośba o doradzenie co wybrać, z pośród kilku podanych modeli. Podając przykładowy sprzed przez siebie znaleziony podajemy linki do niego (w większości do allegro). Człowiek niechcący zakładać nowego (zdublowanego) topiku, przeszukuje forum ale w topikach znajduje tylko w większości niedziałające linki.

Moja propozycja polega na tym że przy linku piszemy producenta i model, a link jest tylko pomocny.

Sam wielokrotnie poszukując sprzęty X do ceny Y, znalazłem identyczny topik, sprzed tygodnia, w którym wybrano najlepszy sprzęt. Tylko że w topiku nie pojawiła się ani razu nazwa ani model sprzętu, a dyskusja toczy się tylko nad niedziałających już linkach. Wychodzi na to iż znowu muszę założyć identyczny topic.

Co o tym sądzicie??

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy dopisac sie do tego tygodniowego co radzili autorowi? Bo przymus dodawania opisow do linkow bedzie delikatnie mowiac niewypalem. Tak samo jak sugestia zeby ludzie nie hostowali zdjec na darmowych serwerach tylko uzywajac forum + ew prosba o powiekszenie o kilka MB miejsca na zalaczniki w ekstremalnych sytuacjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy niewypał, ale jakie udogodnienie przy przeglądaniu forum. Nietrzeba tego wprowadzać z dnia na dzień.

Większość starszych userów podaje modele a nie linki, wystarczy żeby upominali/przypominali młodszym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak ludzie nie czytają tematów w Co kupić? tylko zakładają nowe, więc nie widzę problemu.

/Poza tym w większości przypadków konfiguracja z 1-go posta jest zmieniana i w następnych postach sprzęt jest wypisany normalnie.

Edytowane przez Rikki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi