Dark_Reaver Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Do wyboru są dwie karty dźwiękowe http://www.allegro.pl/item458804135_auzent...7_1_cinema.html http://www.allegro.pl/item458762723_audiot...y_7_1_hifi.html która będzie lepsza do filmów i muzyki? gierki są drugorzedne Sprawy interesujące mnie... Czy audiotrak ma DTS Connect? albo chociaż DD Live? zalezy mi na tym bo karta będzie podłączona optycznie z amplitunerem (sprzęt w podpisie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Ja bym wybrał Auzena, choć raczej mało opinii o nim w naszych rodzimych forach :) poszukaj opinii za granicą. Prodigy 7.1 jest chwalone, ale Auzen to produkt nowszy i wg mnie ciekawszy (szczególnie jeśli interesuje cię połączenie cyfrowe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Też tak myśle, że Auzen będzie lepszy. Opinni na temat tej karty jest niewiele :/ na stronie Auzena jest troche linków do testów ale tam są tylko karty HDA 7.1 czyli troche inne jednak :( albo ja szukać nie umiem ^^ Chyba, że są jeszcze jakieś alternatywy dla tych dwóch kart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) o Auzenie ja ci trochę mogę opisać w skrócie karta bdb , encodery DTS/DD itd. wykonanie jak to auzen bdb, wymienialne op-ampy ogólnie bardzo udana produkcja. A ten prodigy do muzyki ok sam chip już mocno leciwy ale jeszcze jary, mimo że mały SNR ma i ogólnie stery ekhem n/c jeszcze zależy od konfiga to podzespoły są ok jakości i gra to ładnie ale ja bym za to chcąc nie chcąc nie dał tyle grosza co innego za HD2 :). Patrząc na twego siga i biorąc pod uwagę dobrodziejstwa i zalety encodera DTS w zestawieniu z amplikiem są nie zaprzeczalne po prostu, poza tym jak kupisz sobie jakieś dobre słuchawki to będziesz mógł się bawić w wymianę op-ampów. No i będzie ci to działać :) jak trzeba z audiotrakiem nie jest to takie oczywiste. Edytowane 26 Października 2008 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 A jak Auzen stoi ze sterownikami? nie ma żadnych przykrości? szczególnie mi chodzi o Viste x64 bo na niej siedze obecnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 stery auzena już działają poprawianie pod Vistą od całkiem sporego czasu więc bez obaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Auzen zamówiony i zapłacony ^^ łącznie 390zł poszłoooooo, mam nadzieje, ze się nie rozczaruje. dzięki za pomoc Edytowane 27 Października 2008 przez Dark_Reaver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Jak posłuchasz trochę podziel się wrażeniami :) Zawsze jedna opinia więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark_Reaver Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Karta dotarła, zainstalowałem ją, ściągnołem najnowsze sterowniki i niestety DTSu nie było :/ musiał się pobawić w AC3Filter żeby wszystko było dobrze hehe. Bez DTSu nie było wielkie różnicy w porównaniu z integrą, po włączeniu go jest o wiele lepiej, bas jest głęboki i czysty, dźwięk bardziej szczegółowy i naprawde ma się wrażenie przestrzeni, a narazie TYLKO MP3 słuchałem! czeka na mnie FILM w DTS i DD :] Narazie słuchałem tylko Linkin Park, Roba Zombie i Scootera narazie na więcej nie mam czasu :/ musze się wynosić z domu, a najchętniej rozsiadł bym się i delektował muzyką :D Więcej napisze jak wróce, najgorsze jest to, że nie wiem jak opisać wrażenia do końca :D ale po tych 15-20 minutach muzyki stwierdzam, że warto było wydać 390zł :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...