Skocz do zawartości
survive99

Problem Z Grami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Złożyłem ostatnio kompa i mam problem. Zainstalowałem Brothers in Arms Hell Highway i pojawiają się jakieś kropki i paski. Co to może być i czym to jest spowodowane? Wygląda to tak jak na załączniku. ZAŁĄCZNIK

( http://img58.imageshack.us/my.php?image=beztytuugt5.png )

Mój komp to:

Dual Core E2200

2 Gb ram

Gigabyte GA-P31-DS3L

GeForce 9500 GT Top 512 mb

Edytowane przez survive99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to wygląda na zasilacz...

Pożycz od kogoś jakąś lepszą zasiłkę i zobacz jak to wygląda na pożyczonym...

A tak na marginesie...

jakieś duże temp CPU masz...

Dobrze pastę nałożyłeś...

Edytowane przez Killer85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta jest raczej dobrze nałożona ponieważ kupiłem wersję BOX i chłodzenie było już zamontowane. Może jest to spowodowane tym że mam słaby wentylator w obudowie? Po niedzieli wymienię zasilacz i wentylator. Zastanawiam się jeszcze nad dodatkowym wentylatorem na bocznej części obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przetestowałem i everest pokazał tak:

rdzeń 1: 68

rdzeń 2: 68

procesor: 65

Tak patrze na tego everesta i nie rozumie czegos :)

Procek ma 2.2 GHz a w everescie pokazuje 3000MHz ? Czy to jest jakas inna wartosc? Ja nie podkrecalem procesora.post-164438-1225091779_thumb.jpg

Edytowane przez survive99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kręcony nie kręcony ale napięcie ~1,325v więc że tak powiem standardowe choć Dual core miały różne vid-y, przeważnie jednak 1,325v. Dziwne że nie podkręcałeś bo z tego co widze to płyta sama sobie dała mnożnik x8 i FSB 375 :| A taktowanie to spada czasem do 2200mhz bo masz zapewne włączone EIST i C1E czyli oszczędzanie energii. Wejdź do biosu płyty i daj load optimized defaults. I wtedy zobacz ile wyniesie taktowanie procesora, w stressie bo wtedy procek wrzuci pełne zegary bo w idle taktowanie pewnie będzie wynosić około 1,4ghz.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie nie jestem specem od kart graficznych ale kiedyś gdzieś czytałem, że jeżeli w grach występują ,,artefakty'' czyli te paski itp. to znaczy, że karta graficzna że tak powiem pracuje na pełnych obrotach i nie wyrabia. Jak nie mam racji to poprawić mnie. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziwne? Bo ja proca nie krecilem? ;| Plyte kupilem uzywana. Czy to mozliwe ze parametry na niej pozostaly po poprzednim wlascicielu? dlatego proc jest podkrecony?

No to jeśli poprzedni właściciel nie wyczyścił biosu to raczej normalne że zostały poprzednie ustawienia, tak jak mówie albo zrób Clear CMOS za pomocą zworek albo daj w biosie Load setup defaults.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi