boxer Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Mam Szefa ponad 3 letneigo 410-212 DF który pracuje bez zająkniecia bezgłośnie w moim drugim kompie z podpisu. Mam potrzebę zmienić grafę na coś ciut mocniejszego 8800GT/GTS lub Radeona HD4850 lub 9600GSo/GT, problem w tym że przez jakis czas będzie musiała być podpięta pod ten zasilacz i mam obawę że jak włożę tam grafe która ma wiekszy pobor mocy to zasilacz nie bedzie wstanie ciągnąc mojego kompa bez restartów lub co gorsza odmówi posłuszeństwa po krótkim czasie (innymi słowy spali się :-| ). Teoretycznie 410W powinno starczyć ale chciałbym zeby wypowiedział sie ktos kto ma na codzień podobny konfig lub miał doczynienia z podobnymi konfiguracjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 12 łącznie 20A - na styk. http://forum.purepc.pl/Zasilacze-obudowy-f...35#entry3087435 Fog ma HPC-420-302-DF 420W z 18A na 12 tce ale w 1 linii i się konczy. Z tym że on mu dał do pieca [; Osobiście - poodkręcał bym trochę procka i pamięć i podpinał [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) On ma HPC 420W który jest jeszcze starszy od mojego i stricte na 5v zdaje sie był przeznaczony, mój juz bardziej na nowsze konfigi (ale pewnie nie przkonam sie póki sam nie sprawdzę). 8800GT/GTS by poszło? ma mniejszy pobor mocy od HD4850 czy taki sam, bo nie lookałem jeszcze w tematy o grafikach. Edytowane 26 Października 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/HD_4850/21.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Dzięki o takie porownanko mi własnie chodziło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Double post ale znalazłem cos takiego: czyli teoretycznie jakbym kupił Szefa GPS450 mógłbym dac takie samo a nawet mniejsze max. obciążenie na niego jak na mój stary DF :razz: Czyli zakup mija sie z celem. Bo GPSy 450W chyba ciągna juz 8800gt. Poprawcie mnie jeśli błądze w strone spalenia sprzętu :-| EDIT: Juz znalazłem GPS450 ma obciążenie dla linii +12V: 348W , a mój staruszek 240W. Nie było pytania, róznica będzie widoczna Edytowane 26 Października 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...