lucas131 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Intel Core2 Quad Q9550 2,83 GHz (S775/45nm) BOX Radeon 4870 Gigabyte 1GB 2xDVI (PCI-E) Gigabyte GA-EP45-UD3R OCZ Technology 2x 2GB DDR2 1066MHz Platinium EPP CL5-5-5 x2 22" Eizo S2231WH-BK black Seagate 1 TB Barracuda 7200.11 (32MB, Serial ATA II) x2 Modecom Feel 307 - czarna - bez zasilacza + Zasilacz do obudowy Chieftec (GPS-450AA-101A) 450W Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio (PCI Express) Co myslicie o tym zestawie? Narazie kosztuje 7845.42. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Zasilacz tego nie uciagnie i nie kupuj w komputroniku, ceny nie z tej ziemi. Weś Corsaira 520W albo 550W i bude jakaś inna np. Sharkoon rebel 9 Monitor taki Reszta wporzo P.s. Monitor 22" za 2.5k ? Zgłupiałeś ? :/ Aha możesz jeszcze <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> A-data 2x2(x2)GB EE 1066 Edytowane 26 Października 2008 przez goru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 LCD do grafiki na matrycy TN? Toż do tego aż wypada dać PVA lub MVA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Jakeś lepsze ramki i 8gb do grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas131 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 LCD do grafiki na matrycy TN? Toż do tego aż wypada dać PVA lub MVA.PVA lub MVA? Co to znaczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Grafik a nie wie? Rodzaje matryc do poczytania w google :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas131 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 W komputroniku pisze dla tego monitora: technologia wykonania PVA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Ja bym polecił jakieś serwerowe mobo z Xeonem, ale ciężko w polsce znaleźć, więc schodzimy na ziemię: Intel C2Q Q9450 ASUS P5E-64 WS Professional albo Gigabyte EP45-DQ6 2x 2x2GB A-Data EE 800mhz HDD 2x WD Caviar SE Black 1TB/750GB Grafikę bierz BFG GeForce 9800GT i moduj na Quadro FX Zasiłka Corsair TX 650W Buda np. Sharkoon Rebel 9 albo jakiś ciekawszy Chieftec Monitor EIZO tak jak napisałeś (jedyna słuszna opcja LCD dla grafików) Myszka i klawa wg. upodobań, ale najlepiej Razer 1.6 Pro i jakiegoś Logitecha/Microsoft Ewentualnie zamiast ww. mobo, możesz wziąć ASUS'a P5E i modować na Rampage Formula. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Syfny zasilacz policz tym kalkulatorem ile ciągnie taki komp: http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp Do takiego kompa trzeba brać zasilacz dobrej firmy a nie badziewia. A może jak to ma być komp do grafiki to zrobić Crossfire lub SLI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Gigabyte GA-EP45-UD3R Ta płyta to żaden kozak. Szukałbym czegoś bardziej wiarygodnego jak już w grę wchodzą niemałe pieniążki. Zasilacz to taki jak mam ja i powiem szczerze , że to co w podpisie u mnie widać jakoś tam ciągnie , ale quad i r4870 to może już być za wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Imho do edycji wideo,zdjęć itp. to jakiś Mac.Z tego co ja wiem,to one się bardziej do tego nadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Imho do edycji wideo,zdjęć itp. to jakiś Mac.Z tego co ja wiem,to one się bardziej do tego nadają.Głupi stereotyp. Zwykły PC z Windowsem nadaje się tak samo dobrze, jak nie lepiej, bo dobierasz wszystko tak jak tobie odpowiada a nie jak pasuje Apple. Pozatym jak kupisz takiego Maca to od razu myszka do wymiany, kompletny badziew. Kumpel uczy się na grafika i powiedział że jak pracują na macach to przynosi własną myszke bo tą od Apple nie da się nic zrobić. Zresztą wiem to też z własnego doświadczenia, bo w szkole mam aż za dużo do czynienia z macami. Edytowane 26 Października 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Maki drogie są... A wcale nie tak wydajne, jak PC-towy odpowiednik za te same pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) No za 8k to by kupi takie coś ;/: iMac 24" 2,8 GHz - szerokoekranowy monitor LCD o przekątnej 24 cali; - procesor Intel Core 2 Duo 2,8 GHz z magistralą FSB 1066 MHz; - 2 GB pamięci SDRAM 800 MHz DDR2, rozszerzenia do 4 GB; - dysk twardy 320 GB Serial ATA, 7200 obr/min; - szczelinowy napęd SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW); - procesor graficzny ATI Radeon HD 2600 PRO z 256 MB pamięci GDDR3; - wbudowaną kamerę iSight; - wbudowany AirPort Extreme 802.11n, wbudowany Bluetooth 2.1 + EDR; - port wyjściowy mini-DVI (przejściówki DVI, VGA); - wbudowane głośniki stereofoniczne i mikrofon; - klawiaturę Apple, mysz Mighty Mouse i pilota Apple Remote na podczerwień - Model: MB325PL/A W moim odczuciu to ten zestaw co podał wcześniej lucas 131 jest poprostu o rok do przodu jeśli chodzi o bebechy :). W przypadku maca to płaci się za to ładne aczkolwiek wybrakowane jabłuszko. Edytowane 26 Października 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Mac jest dla osób które nie znają sie na systemie itp i chcą mieć wszystko gotowe... głównie dla biznesmenów, aktorów itp (patrz Wodecki i Superniania) bo imo w nich sie płaci za system który też cudem znowu nie jest, za wygląd i za bebechy dekade do tyłu Edytowane 26 Października 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Tudzież dla lekkiego snobizmu. Mam kasę i sobie kupię chociaż to i tak gorsze, ale co mi tam będę oryginalny i sobie sprawię :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Mimo iż one takie piękne nie są (dla mnie okropne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 To wytłumaczcie mi dlaczego w każdym bardziej profesionalnym,mającym pieniądze miejscu gdzie ludzie zajmuja sie edycją zdjęć itp. królują Maci,a nie Pc?W szkole do której sie wybieram w przyszłym roku są same Maci,do tworzenia gier,edycji zdjęć i innych multimedialnych zajęć.Chyba jednak coś w tym musi być,raczej nie snobizm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Może wychodzą z założenia, że droższe to lepsze, a nawet nie zaglądają do środka ;). Powszechnie się uważa, że OS X jest niby stabilniejszy, ale to chyba tylko mit. Sam nie wiem jak wejdzie nowa wersja fotoszopa , gdzie będzie wykorzystywana akceleracja przez gpu, na czym się to będzie wygodniej i szybciej wszystko robiło :), a z tego co widzę to w macach pełno radosławów. Edytowane 26 Października 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Może wychodzą z założenia, że droższe to lepsze, a nawet nie zaglądają do środka ;). Powszechnie się uważa, że OS X jest niby stabilniejszy, ale to chyba tylko mit. Sam nie wiem jak wejdzie nowa wersja fotoszopa , gdzie będzie wykorzystywana akceleracja przez gpu, na czym się to będzie wygodniej i szybciej wszystko robiło :), a z tego co widzę to w macach pełno radosławów.Odpal Photoshopa na Macu za 8k i PC za 8k a potem przestań siać herezje że PC oże się równać z Maciek pod względem edycji grafiki. Zgodzę się jednak, ze nowy PS może wiele zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Odpal Photoshopa na Macu za 8k i PC za 8k a potem przestań siać herezje że PC oże się równać z Maciek pod względem edycji grafiki. Zgodzę się jednak, ze nowy PS może wiele zmienić.Chociaż jeden który gada z sensem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 ...a z tego co widzę to w macach pełno radosławów.Niestety cię zmartwię, ale Radeony też obsługują CUDA... Boostują Photoshop CS4 jeszcze bardziej niż GTX280. Nie ciągnę dalej tematu Mac vs PC, bo znowu zaczyna się coś a'la PS3 vs X360... Ten zestaw co podałem wydaje się optymalny, ale najlepiej najpierw kupić monitor (w sumie najważniejszy w edycji grafiki), a resztę za to co zostanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Zluzujcie majty, MAC to zamknieta architektura i w przypadku np. Photoshopa jest to bardziej wydajne środowisko - autorzy (Adobe) łatwiej mogą dostosować program do sprzętu... tyle na ten temat. Więc jeśli komputer ma być dedykowany pod grafike to lepiej brać maca, nie pogramy ale przynajmniej mamy stabilne i wydajne stanowisko pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) A co Windows nie jest stabilny?? Mi tam się windows ani XP ani Vista jeszcze nie zawiesiły. Mac wcale nie jest stabilniejszy tylko trudniej go zawiesić. Jakby to powiedział kumpel jest to "for Idiot OS" i w sumie sam tak uważam. Edytowane 27 Października 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Pracowałeś kiedyś na Macu i Windowsie w photoshopie z projektami które zajmowały pow. 1gb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Przenieście swój offtop do wątku http://forum.purepc.pl/Alternatywne-Platfo...ta-t171054.html... Co to za problem złożyć normalnego PCta, a do niego dokupić Leoparda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Taki, że na PC nie powinieneś instalować Mac OS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 No i są problemy z niektórym sprzętem,wifi niektóre modele np. nie działają .Choć z drugiej strony w desktopie nie montuję sie wi-fi..No i jest to raczej nielegalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estwalk Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 To wytłumaczcie mi dlaczego w każdym bardziej profesionalnym,mającym pieniądze miejscu gdzie ludzie zajmuja sie edycją zdjęć itp. królują Maci,a nie Pc?W szkole do której sie wybieram w przyszłym roku są same Maci,do tworzenia gier,edycji zdjęć i innych multimedialnych zajęć.Chyba jednak coś w tym musi być,raczej nie snobizm. A ja pracuje w firmie, która tworzy gry komputerowe i nie królują żadne jabłuszka. Quad, 4GB ramu i wmiare dobra grafika, nic więcej nie potrzeba, a graficy renderują spore levele 3D w maxie, lightwave'ie, blenderze i innych, a później to wrzucamy w całości do edytorów. Z tego co wiem, konkurencja polska i zagraniczna również pracuje tylko na piecach. Ale to branza gier, moze gdzie indziej jest inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...