Melampus Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Witam wszystkich. Chciałbym się Was zapytać o zasilacze 1000 lub 1200 W. Prawdopodobnie będę zmuszony zakupić takowy ale chciałbym kupić coś naprawdę dobrego. Jestem w stanie się wykosztować aby tylko mieć spokój z poborem prądu. Co polecacie :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 A do jakiego kompa Ci az taki zasilacz potrzebny? jesli mozna wiedziec oczywiscie :lol: zasilaczy o takiej mocy zaden codegen czy inny no-name nie produkuje (chyba) wiec zle napewno nie kupisz 1000W+ z duzym zapasem wystarczy do dwoch grafik, czterech rdzeni a to wszystko po oc wiec pomysl czy jest sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Do dwóch Radeonów 4870X2 zasilacz 1000W ma sens - z wykręconym Quadem, platforma taka może pobierać i 700W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Sęk w tym, że podkręcam ostro sprzęt a to zżera prąd. Na razie posiadam 850 W, ale mam zamiar w przeciągu 1,5 miesiąca rozbudować komp o dodatkowe chłodzenie wodne (jeden obieg już mam). Wiatraki, pompy też swoje ciągną. Poza tym chce wsadzić jeszcze 2 dyski do kompa, no i nastawiam się na SLI w wykonaniu nowych kart jak tylko wejdą na rynek. 9800 GX2 przekręconego o 150 w górę też robi swoje waty... Potrzeba więc istnieje. Jak dotąd wykorzystywałem firmę Pentagram - dobry producent. Teraz mam ModeCom'a Volcano. Niestety te większe zasiłki produkują inne firmy, których nie znam za bardzo. Nie chciałbym wywalić tylu pieniędzy, aby później się okazało, iż taki zasilacz nie da rady. Póki co wynalazłem takie 2 zasiłki, które by mnie interesowały: - Corsair CMPSU-1000HXEU - 1000W - Thermaltake Toughpower 1200W Co sądzicie o tych zasilaczach (napięcia okablowanie) i firmach je produkujących? Może polecicie coś innego? Z góry wielkie dzięki! Edytowane 26 Października 2008 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 uważam, że corsair będzie dobrym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Możesz też pomyśleć jeszcze nad Be-Quiet albo Taganem, mniej więcej podobne przedziały cenowe, ale faktycznie kiepskich zasilaczy o takiej mocy pewnie nie znajdziesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Kup 2 750W będzie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Kup 2 750W będzie lepiej Ten pomysł raczej odpada. Jeden duży spokojnie wlezie mi do budy ale 2, nawet średniej wielkości - już nie :wink: Pomyśle nad tym BQ i Taganem. Dzięki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Do dwóch Radeonów 4870X2 zasilacz 1000W ma sens - z wykręconym Quadem, platforma taka może pobierać i 700W. Hmm jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Moj 350W ciagnie to co w podpiscie po ostrym oc (proc 1.6V 3.5ghz, pamiatki 2.2v), 7 wentyli 120mm, pompke black water i inne duperele. dobry 500w da rade z quadem i 2x4870 wedlug mnie BEZ PROBLEMU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 TAGAN TG1100-BZ ...bedzie dobry wybor Sęk w tym, że podkręcam ostro sprzęt a to zżera prąd. Na razie posiadam 850 W, ale mam zamiar w przeciągu 1,5 miesiąca rozbudować komp o dodatkowe chłodzenie wodne (jeden obieg już mam). Wiatraki, pompy też swoje ciągną. Poza tym chce wsadzić jeszcze 2 dyski do kompa, no i nastawiam się na SLI w wykonaniu nowych kart jak tylko wejdą na rynek. 9800 GX2 przekręconego o 150 w górę też robi swoje waty... Potrzeba więc istnieje. Jak dotąd wykorzystywałem firmę Pentagram - dobry producent. Teraz mam ModeCom'a Volcano. Niestety te większe zasiłki produkują inne firmy, których nie znam za bardzo. Nie chciałbym wywalić tylu pieniędzy, aby później się okazało, iż taki zasilacz nie da rady. Póki co wynalazłem takie 2 zasiłki, które by mnie interesowały: - Corsair CMPSU-1000HXEU - 1000W - Thermaltake Toughpower 1200W Co sądzicie o tych zasilaczach (napięcia okablowanie) i firmach je produkujących? Może polecicie coś innego? Z góry wielkie dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 jeżeli myślisz o taganach to rozważ serie BZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 ja mam u siebie chiefteca i jestem zadowolony:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 ja mam u siebie chiefteca i jestem zadowolony:) Nawet pomimo wyjacego wentylatora ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 jest w miare cicho:) na 5v go puscilem i wsumie jakies roznicy specjalnej w glosnosci calego zestawu nie uswiadczylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) kup sobie BEQUIET DARKPOWER PRO 1000W wystarczy na LATA ... a i jeszcze jedna fajna sprawa w tym zasilaczu to to że nie jest większy niż inne BQ o mniejszej mocy. Chieftec, Corsair są WIELKIE i nie koniecznie mogą zmieścić się do obudowy... chyba że masz COSMOS'a albo wcale nie masz budy... Edytowane 29 Października 2008 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Budę oczywiście posiadam. Napaliłem się trochę na tego Crosair'a pomimo, że jest nieco przydługi, ale na upartego wejdzie mi do budy i zostanie jeszcze trochę luzu. Niemnieji nie głupia ta zasiłka BEQUIET DARKPOWER PRO 1000W :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 imo corsair będzie ok do Twoje konfiguracji ;) na xs ludzie używają go do extreme i zaspokaja on potrzeby nie rzadko mocniejszego niż Twój sprzętu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...