Skocz do zawartości
mkbajkos

Ceny Podzespołów

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kupując mój komputer po wakacjach zaoszczędziłem coś koło 100zł na samej płycie głównej, 10 zł na wentylu i 50 zł na procu. Ogólnie ten dolar to masakryczny jest.

Nie zwalaj na dolara ;) To złotówka straciła na wartości... zauważ, że wszystkie waluty poszły w górę... Euro, Franki, Funty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO warto przeczekać aż złotówka zacznie się umacniać i pójdzie w górę. Ceny podzespołów w dniu dzisiejszym, to jedno wielkie nieporozumienie. 4850 kosztuje od 550-700 zł (za Gainwarda GS). Na allegro to samo, bardzo drogo. Chciałem kupić 4850 i E8400, długo zwlekałem i teraz mam za swoje, tzn planuję przeczekać na tym co mam i kupić w połowie 2009 r. nowy komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba czekać aż dolar zacznie spadać. Niedawno E2160 za 160 zł można było kupić, dziś nówka ok 250-260 zł (kilka miesięcy temu zapłaciłem 250 zł, więc mało bym stracił). Na dzień dzisiejszy jest IMHO nieciekawie. Czekam na i7 w rozsądnych cenach, do tego jakieś 4GB pamięc DDR3i i szybciutka grafika. Już do tego ścierwa co mam nic nie dokładam, sprzedaje 2 kompa z siga, a tego co mam zrobię jako 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko dlatego ze zaciach!a rada polityki pienieznej nie podniosla stop procentowych , oczekiwujac korekty zlotowki ( byla za silna ) . no i sie doprosili , gdyby dali ta podwyzke kryzys zlotowki w tym momecie byłby o polowe slabszy . a tak to jestesmy w gleboko w [gluteus maximus] i moze w styczniu 2009 ceny wroca to poziomu tych z wrzesnia 2008 :/ .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno E2160 za 160 zł można było kupić, dziś nówka ok 250-260 zł (kilka miesięcy temu zapłaciłem 250 zł, więc mało bym stracił)

Ja za swojego z gwarancja, nie dalej jak wczoraj dalem 150 + przesylka

4850 kosztuje od 550-700 zł (za Gainwarda GS).

a GS'a na allegro - nowka, nie uzywana - 445 + przesylka

Trzeba szukac okazji. Szczerze polecam dzialy kupie/sprzedam tutaj na forum i przy okazji pozdrawiam wszystkich ktorzy pomogli mi zbudowac swojego zloma *znaczekjakosci* ^___^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko dlatego ze za[ciach!]a rada polityki pienieznej nie podniosla stop procentowych , oczekiwujac korekty zlotowki ( byla za silna ) . no i sie doprosili , gdyby dali ta podwyzke kryzys zlotowki w tym momecie byłby o polowe slabszy . a tak to jestesmy w gleboko w [gluteus maximus] i moze w styczniu 2009 ceny wroca to poziomu tych z wrzesnia 2008 :/ .

A tosię ekonomista znalazł od siedmiu bolesci... kto cie skrzywidzil taka wiedza?

A dodlar do 2 zl nie spadnie szybko, predzej zlotowka sie umocni wobec EUR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi